Nemții deocamdată doar interesați de CEH

Ministerul Energiei face anumite precizări în ceea ce priveşte aşa-zisul investitor care ar vrea să aducă la Complexul Energetic Hunedoara 500 de milioane de euro.

mina-uricani-karina-intact_article-main-image

Potrivit unui memorandum, 500 de milioane ar fi urmat să fie investite în Complexul Energetic Hunedoara. Potrivit memorandumului dintre firma Scharfstein Group din Berlin ar fi presupus o investiție în scopul de a restructura activitatea derulată de “CEH”. Reprezentanţii Ministerului Energiei susţin că “aceasta nu reprezintă un angajament pentru achiziţionarea unui pachet majoritar la CEH, ci o intenţie de colaborare mai largă care cuprinde şi o propunere de implicare financiară”.

“Privind oferta depusă în data de 08.04.2016 de grupul financiar – Scharfstein Group de achiziţionare a pachetului majoritar la CEH, menţionând că aceasta nu reprezintă un angajament pentru achiziţionarea unui pachet majoritar la CEH, ci o intenţie de colaborare mai largă care cuprinde şi o propunere de implicare financiară. În orice variantă, achiziţionarea unui pachet de acţiuni deţinute de stat la CEH (sau la oricare societatea la care statul este acţionar unic sau majoritar), trebuie să urmeze prevederile legislaţiei privatizării în vigoare”, arata oficialii Ministerului Energiei intr-un răspuns oferit senatorului Haralambie Vochitoiu.

[slideshow_deploy id=’17636′]