Se pregătesc pentru corigențe

Elevii care nu au reuşit să obţină media 5 la una dintre disciplinele studiate la clasă vor susţine examenele de corigenţe în luna august. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar al Judeţului Hunedoara informează elevii asupra datelor în care aceştia vor putea susţine examenele de corigenţe.

tumblr_l1pko4bse71qa9ijo

“Pentru anul şcolar 2015-2016, perioadele de desfăşurare a examenelor de corigenţă (…) sunt clasa a VIII-a: 10-12 august 2016, clase terminale de liceu, stagii de pregătire practică, învăţământ profesional: 2-3 august 2016, clase din învăţământul primar, clase din învăţământul gimnazial, liceal şi profesional (altele decât cele terminale) şi din şcoala postliceală şi de maiştri: 29 august – 2 septembrie 2016”, se arată în informarea ISJ Hunedoara.

Elevii din clasa a VIII-a, care au susţinut şi promovat examenul de corigenţă, se pot încsrie la admiterea în clasa a IX-a, pe locurile rămase libere, în a treia etapă de admitere în învăţământul liceal, respectiv în a doua sau în a treia etapă de admitere în învăţământul profesional. Elevii corigenţi din clasele terminale de gimnaziu, liceu, din învăţământul profesional şi cei care au parcurs stagiile de pregătire practică, care nu pot participa la sesiunea de corigenţe stabilită pentru aceste clase în perioada 10-12 august, respectiv 2-3 august, se pot înscrie la sesiunea generală de corigenţe din perioada 29 august – 2 septembrie 2016. elevii din clasele terminale de liceu, care au susţinut şi promovat examenul de coringenţă, se pot înscrie pentru examenul de bacalaureat, sesiunea de examen august – septembrie 2016, în data de 5 august 2016. elevii claselor terminale de licei, ai învăţământului profesional şi ai stagiilor de pregătire practică, care au promovat examenele de corigenţă în sesiunea 2-3 august 2016 se pot înscrie în examenul de certificare a competenţelor profesionale, sesiunea august 2016.

[slideshow_deploy id=’24093′]