Venituri de 36 de mii de lei la CEH

Adunarea Generală a Acţionarilor de la Complexul Energetic este formată dintr-o singură persoană, la acest moment. Aura Gabriela Dumitru este reprezentantul statului român în AGA de la CEH. 

complexul-energetic-hunedoara2-465x390

Potrivit declaraţiei de avere din anul 2015, Aura Gabriela Dumitru a încasat suma de 36.656 lei, din calitatea de reprezentant al statului în AGA la CEH. Aceeaşi persoană reprezintă statul şi în alte companii, astfel că veniturile acesteia se rotunjesc. De la Hidroelectrica, Aura Dumitru Gabriela a mai încasat 8352 de lei şi de la SAPE încă 2361 lei.

Guvernul a decis eliminarea plăţilor suplimentare către membrii AGA de la CEH.

„E o hotărâre a acestui Guvern ca membrii AGA să nu fie remunerați suplimentar și va veni Ministerul de Finanțe cu o Hotărâre de Guvern, în luna septembrie, pentru a pune în aplicare acest memorandum adoptat azi (miercuri-n.r.)”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

De cealaltă parte, vicepremierul României, Costin Borc, a declarat că unele companii de stat au fost vaca de muls a unora sau a altora. Acesta nu a omis nici Complexul Energetic Hunedoara, despre care s-a referit că “nu merge”.

Înteprinderile de stat erau vaci de muls, firme erau puse să extragă rente, rente pe AGA şi în CA, prin contracte de achiţizii. TAROM nu merge, Hunedoara nu merge, CEO nu merge, Oltchim nu a mers. Nu s-a dorit decât crearea de rente. Am propus şi am zis că AGA nu se mai plăteşte la nicio companie de stat. Eu am văzut 24.000 de lei pe lună pe AGA, oamenii au fost numiţi în CA, nu treceau pe acolo niciodată. Clientelă de partid”, a spus Costin Borc, potrivit Realitatea TV.

[slideshow_deploy id=’13835′]