La Petroșani se deschide un nou punct de atracție turistică și culturală: Muzeul Instalatorului Român

Zestrea culturală a municipiului Petroșani se îmbogățește cu un nou și inedit muzeu, care-și va deschide în curând porțile pentru vizitatori. Rod al unei idei încolțite în mintea genialului artist Ion Barbu și transpus în practică datorită unui feicit parteneriat între Fundația Culturală ”Condiția Română” și Administrația Publică Locală a municipiului Petroșani, noul muzeu va funcționa pe strada General Dragalina, în spatele Casei de Cultură a Studenților, într-o clădire care aparține municipalității, dar care a fost dată în folosință fundației conduse de artistul petrilean.

muzeu5

După câteva luni în care Ion Barbu și o ”gașcă” inimoasă de voluntari, iubitori de artă modernă care i s-au alăturat, au făcut minuni, vechea clădire care a servit cândva drept reședință pentru ditamai guvernatorul Văii Jiului, s-a transformat într-o haioasă, dar frumoasă casă de cultură. Aceasta va găzdui, de acum înainte, Muzeul Instalatorului Român sau, pentru turiștii străini ”The Romanian Plumber Museum”.

13501861_1137079916330275_6198504962007350829_n

Mare parte din exponatele acestui muzeu provin din donații ale unor oameni generoși care au prestat în nobilele meserii tehnice din Valea Jiului, piese care au fost asamblate și puse în valoare într-o manieră inconfundabilă, ”marca Ion Barbu”. De altfel, artistul Ion Barbu va fi și custodele acestui nou muzeu care-și va deschide porțile, în mod oficial, la începutul lunii august. Ion Barbu apreciază că ”uvertura” evenimentului se va produce însă ceva mai devreme, cel mai probabil pe 22 sau 23 iulie 2016.

Între timp, cei care vor să viziteze, virtual, primul Muzeu al Instalatorului Român, pot face acest lucru pe pagina dedicată de Facebook a acestuia.

muzeu1

muzeu3

[slideshow_deploy id=’27028′]