Primarul Lupeniului a decis eliminarea gardului viu de pe mijlocul arterei rutiere din Cartierul Bărbăteni

În ultimii ani, participanții la traficul rutier și pietonal au semnalat în repetate rânduri pericolul pe care gardul viu montat între cele două benzi de circulație de pe Bulevardul principal al municipiului Lupeni, îl prezintă atât pentru șoferi, cât și pentru pietoni, din cauza lipsei de vizibilitate și a numărului mare de treceri de pietoni existente în aceste zone.

gardviu1

De altfel, în cartierul Bărbăteni, nu de puține ori, acest lucru s-a soldat cu accidentări ale pietonilor angajați în traversarea străzii, care nu au fost sesizați la timp de către șoferi.

gardviu2

Acum, primarul municipiului Lupeni, Cristian Resmeriţă a decis să scoată gardul viu de pe mijlocul arterei rutiere din municipiul Lupeni, tocmai pentru a veni în sprijinul conducătorilor auto dar şi al pietonilor, răspunzând astfel unei mai vechi solicitări venite din partea cetățenilor. În cursul zilei de vineri, zeci de muncitori au început lucrul la scoaterea gardului viu de pe mijlocul bulevardului din Cartierul Bărbăteni şi reamenajarea spaţiului verde rămas în urma acestor operaţiuni.

resmerita-primar-lupeni

„Am decis să scot gardul viu aflat pe mijlocul arterei rutiere din Lupeni şi am început acest lucru în zona cartierului Bărbăteni, pentru a creşte vizibilitatea conducătorilor auto în trafic, să reducem riscurile de accidente şi să fluidizăm astfel traficul rutier. În locul acestui gard viu de cătină, vom amenaja covoare florale care vor da un aspect estetic mult mai frumos”, spune primarul Cristian Resmeriță.
gardviu3
În cursul săptămânii care a trecut, municipiul Lupeni a avut parte de o multitudine de acţiuni edilitare, atât pentru îndepărtarea efectelor inundaţiilor, cât şi pentru înfrumuseţarea oraşului. Zeci de muncitori însoţiţi de utilaje au putut fi văzuţi prin parcuri şi pe alei. S-a cosit  iarba din  Parcul Bărbăteni, au fost vopsite băncile , s-a tuns gardul viu şi aranjate spaţiile amenajate cu flori. De asemenea, au fost tăiaţi copacii bătrâni din zona Şcolii Gimnaziale nr. 3, care  prezentau un risc ridicat pentru accidente. Primarul municipiului Lupeni spune că acest mod de acțiune va fi permanentizat, având în vedere dorința sa de a schimba radical în bine imaginea municipiului Lupeni, dar și confortul și modul de viață al cetățenilor acestui oraș.
gardviu4
[slideshow_deploy id=’13835′]