Pian nou pentru Școala IG Duca din Petroșani

Elevii care urmează cursurile secției de muzică de la Școala Gimnazială IG Duca din Petroșani au un pian nou. Acesta a fost achiziționat de Primăria municipiului Petroșani, în colaborare cu Casa Pro Urbis. Acum, copiii pot învăţa să cânte şi la un pian de ultimă generaţie.

13692374_10210052290401424_1306309810_o

“E un pian pe care cei de la Şcoala de Muzică l-au dorit foarte mult. Are şi avantaje şi dezavantaje. Aproape la toate concursurile la care ei participă cântă pe un astfel de instrument şi era mai mult decât necesar să putem să îi ajutăm să îl achiziţioneze”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Cei mai încântaţi de donaţia făcută de municipalitate şi Casa Pro Urbis sunt elevii de la Şcoala Gimnazială IG Duca şi profesorii.

“Acest pian înseamnă foarte mult. Noi ne-am dorit întotdeauna un instrument de calitate pe care să se poată desfăşura un recital, un concurs, orice. Copiii noştri talentaţi merită un instrument bun, egal, care să îi pună în valoare. Instrumentul face parte din ultima generaţie a instrumentelor electronice, este uşor de transportat şi putem cânta în diverse locaţii şi putem valorifica talentul copiilor de la Şcoala IG Duca”,  a declarat Adina Stan, profesor de pian la Şcoala Gimnazială IG Duca din Petroşani.

Pianul electronic a costat în jur de 15.000 de lei şi acesta face parte dintr-o gamă superioară. Un pian clasic poate ajunge şi la sute de milioane de euro.

[slideshow_deploy id=’19661′]