Tehnologii demne de secolul XXI, prezentate la Petroşani

Sala de Conferinţe a Bibliotecii Universităţii din Petroşani,  a găzduit un eveniment ştiinţific organizat de Prorectoratul Cercetare Ştiinţifică şi Relaţii Internaţionale, prilejuit de conferinţa de prezentare de soluţii tehnice  avansate, servicii, materiale şi echipamente destinate evitării excavării la execuţia şi mentenanţa structurilor subterane industriale, urbane şi edilitare, cu tema: TRENCHLESS TECHNOLOGY  ”FĂRĂ EXCAVARE: 1001 DE SOLUŢII”.

13728402_10210052290321422_1102430896_o

“Ne adresăm, în special, regiilor de apă, serviciilor de urbanism din primării, şi nu numai. E vorba de o prezentare de soluţii tehnice inovative, de soluţii moderne pentru efectuarea de lucrări edilitare urbane sau industriale fără excavare. Este o tehnologie care permite, în condiţii de economii de costuri, să se realizeze lucrări în siguranţă şi cu eficienţă mult mai mare folosindu-se tehnici de inspecţie cu camere a conductelor, de efectuarea reviziilor/reparaţiilor cu roboţi mobili, identificarea pierderilor potenţiale cu generatoare de fum prin electroscanare”,  a declarat prof. univ. dr. Ing. Roland Moraru, organizatorul seminarului.

Tehnologiile moderne de execuţie a unor asemenea lucrări asigură eficienţă ridicată, costuri reduse şi securitate sporită a personalului, perturbări exterioare minimale şi afectarea nesemnificativă a mediului, prin recurgerea la proceduri de inspecţie video cu sisteme CCTV, tăiere robotică din interiorul conductei, cartare 3D, electro-scanare, teste hidraulice, roboţi mobili, maşini de instalare conducte noi, utilaje de „despicare” conducte vechi pentru instalarea conductelor de diametru superior, subtraversări prin metoda tip „cârtiţă”/ La eveniment au participat reprezentanţi ai serviciilor de urbanism din cadrul primăriilor Petroşani, Petrila, Vulcan, Lupeni, Uricani, Aninoasa, ai APASERV VALEA JIULUI S.A., D&D SAFFE S.R.L., APAPROD DEVA, APAREGIO GORJ S.A., experţi de la C.E.H., S.N.Î.M.V.J., EON, S.C. Euroelectric, RFD SPEDITION EXPRES S.R.L., precum şi din cadrul altor companii din regiune al căror obiect de activitate implică lucrări de natura celor prezentate.

[slideshow_deploy id=’17636′]