Tabără internațională de artă plastică marca ”Ianza Art” în Valea Jiului

Valea Jiului găzduiește în aceste zile o nouă tabără internațională de artă plastică. Derulată în perioada 28 iulie- 8 august 2016,  Tabăra Internațională de Artă ”Viziuni creative 2016” organizată de Fundația Culturală ,,Ianza-Art Inter-Cultural” Petroșani, a ajuns la ediția cu numărul patru.

ianza26

La ediția din acest an președintele fundației culturale din Petroșani, artistul plastic Cristian Sergiu Ianza a invitat un număr de 19 artiști plastici din România și din străinătate. În bunul obicei instituit de organizatorul taberei, Cristian Sergiu Ianza un loc aparte în cadrul evenimentului îl au artiștii Văii Jiului, la ediția din acest an a taberei de la Petroșani  fiind invitați să ia parte Dănuț Mihai Ban, Eugen Bencău, Petru Birău, Simonel Bucur, Adrian Cerchez, Radu Chința, Eunice Gall, Gigi Nicolau, Daniela Pașca, Angelica Pârvu și, evident, Cristian Sergiu Ianza.

Alături de aceștia, tabăra de creație artistică de la Petroșani este onorată de prezența unor artiști remarcabili din România, precum Titus Blaj, Teodor Dădălău, Andrei Florian, Ana-Maria Negară și Adrian Valentin Samson sau din străinătate, așa cum sunt Cristiana Iliopoulou- Hopîrtean (Grecia), Ciprian Hopârtean (Grecia) și Milena Mladenova (Bulgaria).

Lucrările realizate de artiști în această tabără vor putea fi admirate în cadrul unei noi expoziții care va fi vernisată sâmbătă, 06 august 2016, începând cu ora 16,00 la Galeria ”Casa Ianza” din Petroșani a Fundației Culturale ”Ianza-Art Inter-Cultural” Petroșani, strada Timișoarei, nr. 1. De asemenea, lucrările realizate în aceast tabără vor constitui zestrea artistică a unei noi expoziții itinerante pe care Fundația Ianza o va prezenta în mai multe galerii de artă din țară și din Europa. 

tabara ianza

[slideshow_deploy id=’27028′]