Turiști germani loviți de fulger

Un fulger a lovit lângă doi turişti germani în masivul Retezat. Echipele Salvamont din Râuşor, Pietrele şi Hunedoara, inclusiv un medic, au acţionat luni după amiază pentru salvarea a doi turişti germani care au fost victimele unei furtuni ce a izbucnit în zona vârfului Retezat.

 „Cei doi turişti, un bărbat şi o femeie, ambii de 49 de ani, au urcat luni pe vârful Retezat. Când au văzut că se apropie furtuna, au început să coboare. Din păcate, un fulger a lovit în apropierea femeii, aceasta suferind arsuri la faţă şi fiindu-i afectat piciorul drept şi mâna stângă. Bărbatul este în stare de şoc. Medicul Salvamont a propus internarea lor în spital pentru câteva zile”, declară şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Incidentul a fost anunţat la numărul de urgenţă 112 de un grup de turişti din Ungaria, iar echipele Salvamont s-au deplasat imediat spre locul în care se aflau victimele. Cei doi au fost coborâţi de pe munte până la Baza Salvamont Râuşor de unde vor fi preluaţi cu ambulanţa şi transportaţi la spital.

 

[slideshow_deploy id=’19661′]