Municipiul Lupeni se pregăteşte de Ziua Minerului

Municipiul Lupeni se pregăteşte de Ziua Minerului. Municipalitatea de la Lupeni va marca, la sfârşitul acestei săptămâni, Ziua Minerului pentru omagierea şi comemorarea a 87 de ani de la greva minerilor din 5-6 august 1929 de la minele din Lupeni precum şi a 39 de ani de la greva din 1977. în acest sens, Consiliul Local al municipiului Lupeni a aprobat alocarea sumei de 5000 de lei pentru organizarea manifestărilor prilejuite cu această ocazie.

d1653cd0b1652294b1662f0da9da5e69

“Tradiţional, manifestările prilejuite de acest eveniment sunt organizate de Primăria şi Consiliul Local al municipiului Lupeni împreună cu sindicatul/sindicatele din minerit depunându-se coroane de flori atât la uzina electrică din incinta EM Lupeni (locul de declanşare a grevei), cât şi la monumentul Lupeni 29. Ocazional, pentru marcarea acestei zile s-au mai organizat competiţii sportive sau chiar spectacole de muzică. Pentru acest an, Sindicatul Liber şi Independent EM Lupeni şi Sindicatul Muncitorilor şi TESA EM Lupeni şi-au manifestat intenţia de a participa la organizarea manifestărilor prilejuite de Ziua Minerului, propunând organizarea unei cupe Minerul la fotbal şi a unei competiţii de tenis de masă în perioada 5-7 august”, arată primarul Cristian Resmeriţă, în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre prin care se alocă suma de 5000 de lei pentru organizarea de manifestări cu ocazia Zilei Minerului.

Astfel, va avea loc o depunere de coroane de flori la uzina electrică EM Lupeni şi la monumenul Lupeni 29. în data de 6 august va ava loc finala în cadrul cupei de fotbal Minerul, iar în data de 7 august are loc o competiţie de tenis de masă.

[slideshow_deploy id=’19869′]