Tinerii basarabeni, studenții Universității Petroșani

Aproape 80 de tineri basarabeni vor urma cursurile Universității din Petroșani. În cursul zilei de ieri a fost publicată repartizarea celor care au optat pentru locurile destinate românilor de pretutindeni, iar instituţia de învăţământ superior din Valea Jiului va şcolariza şi studenţi de peste Prut.

studenti-basarabeni-660x330

“Au fost afişate listele cu repartizarea studenţilor pe locurile pentru românii de pretutindeni care au fost selectaţi pentru Universitatea din Petroşani. Astfel, în urma primei etape de repartizare avem un număr de 76 de studenţi din Republica Moldova, dintre care 15 sunt pe locurile cu bursă”, a declarat prof. univ. dr. ing. Radu Sorin, rectorul Universităţii Petroşani.

Studenţii basarabeni care au fost repartizaţi pe locurile cu bursă au o serie de beneficii, însă poate cea mai importantă este că primesc şi bani, adică 280 de lei lunar. În urma primei etape de repartizare a studenţilor români de pretutindeni au mai rămas disponibile 18 locuri, însă reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior din Valea Jiului speră că acestea vor fi ocupate după sesiunea din toamnă.

“Cei mai mulţi studenţi din Republica Moldova au optat pentru a urma cursurile Facultăţii de Ştiinţe, însă avem cerere şi la facultatea de Inginerie”, a mai subliniat rectorul.

În perioada 20-27 iunie mai mulţi dascăli ai Universităţii din Petroşani împreună cu studenţi basarabeni s-au aflat în Republica Moldova unde au mediatizat oferta educaţională a instituţiei universitare.

[slideshow_deploy id=’36591′]