”Poveștile Monumentelor” scrise de copii la Castelul din Hunedoara

Copiii care doresc să-și folosească imaginația și să scrie noi povești despre Castelul Corvinilor sunt invitați să participe, în perioada 16-20 august, la un atelier de creație ce va fi organizat pentru ei în spațiile monumentului istoric din municipiul Hunedoara.

castelul corvinilor atractii turistice hunedoara

Proiectul intitulat „Poveștile monumentelor — atelier de scriere creativă” se adresează copiilor cu vârstele cuprinse între 8 și 14 ani și este organizat de Asociația pentru Protejarea și Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara în parteneriat cu Muzeul de Arheologie, Istorie și Etnografie Hunedoara și Muzeul Castelul Corvinilor.

„Vreme de cinci zile, copiii vor cunoaște istoria castelului și a castelanilor, vor învăța să construiască o structură narativă și să-și folosească creativitatea pentru a crea, singuri sau în colaborare, povești noi despre Castelul Corvinilor. Atelierele se vor derula între orele 10,00 — 13,00, la Castelul Corvinilor”, se arată într-un comunicat al Asociației pentru Protejarea și Promovarea Castelului Corvinilor Hunedoara, remis luni AGERPRES.

„Poveștile monumentelor” este un eveniment care urmărește implicarea publicului tânăr în activități de receptare și interpretare creativă a monumentelor istorice, fiind parte a proiectului de cooperare europeană „Digital Arts and Storytelling for Heritage Audience Development” (DARTS).

Proiectul cuprinde două ateliere de creație adresate publicului tânăr și un eveniment de prezentare a rezultatelor acestor ateliere, împreună cu rezultatele concursului internațional de creație derulat în cadrul proiectului DARTS. Atelierul de scriere creativă este primul dintre aceste evenimente.

Proiectul DARTS urmărește să creeze povești despre clădiri monumente istorice din Europa, despre personajele istorice și evenimentele legate de acele clădiri, iar apoi să le comunice în moduri creative și inovatoare, folosind arta digitală și arta de a spune povești. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin programul Europa Creativă, și de Administrația Fondului Cultural Național.

[slideshow_deploy id=’27028′]

AGERPRES