Drumul spre Sarmizegetusa se transformă în scandal politic

 

Drumul spre Sarmisegetusa Regia este motiv de dispută politică. După ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a declarat că DNA și OLAF ar trebui să investigheze modul în care s-au derulat lucrările pe drumul spre Sarmisegetusa, acum PNL Hunedoara sare în apărarea lui Adrian David, fostul președintel al Consiliului Județean Hunedoara.

siegfried-muresan

“Europarlamentarul Siegfried Mureşan și-a manifestat interesul pentru situația drumului județean 705 A, care duce la Sarmizegetusa Regia, dând publicității un comunicat de presă pe această temă. Este îmbucurător că un eurodeputat hunedorean este interesat de problemele județului din care provine, chiar dacă interesul său, până acum, s-a rezumat doar la critici aduse administrației publice conduse de colegii de familie politică europeană.  Dând dovadă de o documentare superficială referitoare la subiectul la care se referă în comunicat, domnul Siegfried Mureşan aduce acuze nefondate fostei conduceri PNL a Consiliului Județean Hunedoara, de parcă ex-președintele Adrian David s-ar face vinovat de un fenomen meteo extrem, care a dus la deteriorarea, în anumite părți, a drumului spre Sarmizegetusa Regia”, arată PNL Hunedoara, într-un comunicat de pres.

Adruian David, fostul președinte al Consiliului Județean Hunedoara subliniază că este direct interesat de verificările în cazul acestui subiect.

 “Întrucât lucrările s-au încheiat în timpul mandatului meu de preşedinte, sunt prima persoană interesată ca – în urma verificărilor – să se lămurească dacă a fost vorba despre erori de proiectare, de execuţie, ori cauza deprecierii drumului a fost în strictă legătură cu calamităţile naturale. Dacă o instituţie abilitată stabileşte în mod irevocabil că există vinovaţi pentru această situaţie, ei trebuie să plătească”, se mai arată în comunicat.

[slideshow_deploy id=’36591′]