Mașini cu putere mare

Bolizi de lux circulă zilnic pe străzile Văii Jiului. Spre exemplu, sute de petroşăneni deţin autoturisme încadrate la categoria celor de lux, având în vedere capacitatea cilindrică a motorului.

masini de lux

 

“În evidenţele Serviciului de Taxe şi Impozite Locale avem un număr de 430 de autovehicule cu capacitatea cilindrică de peste 2000 de cmc”, a declarat Alin Gal, şef Serviciu Taxe şi Impozite Locale Petroşani.

 

Potrivit celor de la Taxe şi Impozite, valoarea impozitului pentru aceste autoturisme poate depăşi chiar şi 3000 de lei, în funcţie de capacitatea cilindrică a autoturismului.

“Pentru un autovehicul cu capacitatea cilindrică de 2000 de cmc impozitul este de circa 720 de lei pe an, pentru cele de peste 3001 cmcimpozitul ajunge la 2161, iar pentru cele de până la 6000 de cmc aceasta se calculează după anumiţi coeficienţi”, a mai spus sursa citată.

Astfel, municipalitatea de la Petroşani încasează anual sute de mii de lei de pe urma celor 430 de proprietari de autovehicule de lux.

Peste 11 mii de autoturisme în Petroşani la aproape 7000 de locuri de parcare. Traficul rutier din municipiul Petroşani este din ce în ce mai aglomerat. La orele dimineţii şi nu numai cu greu se mai găsesc locuri de parcare. La nivelul localităţii sunt în evidenţele Serviciului Local de Impozite şi Taxe 12.024 de automobile, aici fiind incluse şi autobuzele, remorcile sau tractoarele. Cele peste 12 mii de autovehicule din evidenţele Serviciului de Taxe şi Impozite Locale sunt doar cele care sunt înregistrate aici. Trebuie avut în vedere faptul că sunt autoturisme înmatriculate în alte ţări sau în alte localităţi.

[slideshow_deploy id=’36591′]