Târgul anual de animale și produse agroindustriale de la Petrila, un succes !

targ1În zi de sărbătoare, la Petrila, pe Jieț, localnicii s-au adunat la târgul anual de animale. La sugestia comercianților,ziua de 29 august a devenit deja tradiție în organizarea acestui târg anual la Petrila iaradministrația petrileană a continuat-o și în acest an, invitând zeci de crescători de animale și păsări din zonă și vecinătate.

Un lucru nou și demn de semnalat este faptul că organizatorii, în speță Primăria și Consiliul Local Petrila, au adus un plus valoare acestui târg invitând și cele două grupuri folclorice consacrate ale Petrilei, Junii Petrileni și Bujorii Muntelui, acest fapt dovedindu-se a fi de bun augur în privința vizitatorilor, concret a cumpărătorilor. „Am vrut să schimbăm puțin modul de organizare a târgului de animale și, încetul cu încetul, sperăm să prindă contur ceea ce vrem să implementăm, de această dată se și vede pentru că au venit mai mulți crescători de animale și sper ca să prindă amploare pe viitor, să fie un târg cu totul și cu totul adevărat. Încercăm pe fiecare plafon de implementare a anumitor proiecte să găsim soluții și să îi stimulăm într-un fel sau altul pe cetățeni să facem astfel de evenimente, împreună cu ei bineînțeles. Ne dăm tot interesul și concursul tuturor cetățenilor ca aceste evenimente să prindă mai multă amploare și responsabilitate”, a declarat viceprimarul, Dorin Curtean.

targ2Așadar o combinație reușită, un concert de muzică populară și târgoveți, acest lucru având o mai mare priză la public, dată fiind aglomerația de astăzi de pe malul Jiețului, locul de desfășurare a acestui eveniment.

Prezent la acest eveniment a fost și primarul orașului Petrila, Vasile Jurca, acesta arătându-se înteresat de organizarea a două astfel de târguri pe an, unul în primăvară și celălalt în toamnă. „Noi ne dorim ca petrilenii și nu numai, cei din toată Valea Jiului și împrejurimi, să aibă posibilitatea să își valorifice animalele pe care le cresc în gospodărie. Acesta este motivul organizării acestui târg și ne dorim să prindă amploare pentru că, după câte știu eu, nu mai există altul în Valea Jiului. Vreau să vă spun că Valea Jiului are un efectiv de câteva zeci de mii de animale și atunci oamenii ar trebui să aibă această posibilitate de a le comercializa și ar fi binevenite chiar două târguri, unul de toamnă și altul de primăvară. Ne vom gândi la acest lucru și s-ar putea ca de anul viitor să organizăm și în primăvară acest târg. Dacă tot vorbim de fermieri și animale, încerc să găsesc un investitor sau un om de afaceri din Petrila care să facă un mini-abator pe raza orașului nostru unde oamenii să își poată duce animalele, cu o linie de sacrificare și de tranșare. Există finanțare în acest sens pe fonduri europene, în proporție de 70 % pe genul acesta de activitate, am avut deja discuții cu doi oameni de afaceri și, nu știu de ce sunt așa reticenți, dar eu spun că ar fi și în interesul oamenilor de afaceri cât și a crescătorilor de animale în această zonă dooarece ar deveni profitabilă în ambele sensuri”, ne-a declarat primarul Petrilei, Vasile Jurca.

Daniel Petru BOLOG

targ3

***

targ4

***

targ5

[slideshow_deploy id=’20328′]