UDMR Hunedoara își desemnează candidații pentru Parlament

udmr4În Organizația Județeană Hunedoara a UDMR s-a încheiat perioada de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare de la sfârșitul acestui an. Comisia electorală județeană a UDMR Hunedoara a validat candidaturile lui Széll Lőrincz, director executiv al DJST Hunedoara, pentru Camera Deputaților, și cea a lui Iuliu Winkler, președintele Organizației Județene Hunedoara a UDMR, pentru Senat.

Conform regulamentului UDMR referitor la nominalizarea candidaților pentru alegerile parlamentare, sâmbătă, în 3 septembrie a.c.,  va avea loc ședința Consiliului Reprezentanților Județeni (CRJ) al UDMR Hunedoara, în cadrul căreia, prin vot secret, vor fi validate candidaturile pentru Parlamentul României. Regulamentul pentru selecția candidaților pentru alegerile parlamentare a fost adoptat de către Consiliul Reprezentanților Unionali (CRU) în vara acestui an. Conform acestuia, dosarele de candidatură trebuie să conțină CV-ul candidaților, descrierea detaliată a experienței politice și profesionale a acestora și o declarație cu privire la colaborarea cu fosta securitate.

SME Europe winkler”În anul 2016, alegerile parlamentare vor fi organizate din nou pe baza listelor județene de candidați ale partidelor politice. Astfel, se pune punct experimentului nefericit al votului uninominal care a fost principala cauză a erodării încrederii în clasa politică, precum și a performanței Parlamentului României în ultimii 8 ani. Votul pe liste de partid asigură proporționalitatea procesului electoral. În acest fel nici un vot nu se pierde, toate voturile exprimate în favoarea UDMR urmând să se materializeze în mandate în cele două camere ale Parlamentului. După cum am declarat de la începutul anului, Organizația Județeană Hunedoara a UDMR consideră că revenirea la votul pe liste județene asigură șansa organizației noastre de a recâștiga un mandat de deputat. Este obiectivul nostru declarat pentru care avem nevoie de o solidaritate activă a întregii organizații.  Ca președinte al UDMR Hunedoara susțin candidatura colegului meu Széll Lőrincz pentru Camera Deputaților, care are în spate o muncă de 15 ani și experiența politică și profesională necesară pentru a desfășura o activitate eficientă în slujba comunității maghiare și a întregii comunități a județului Hunedoara”, a declarat Iuliu Winkler.

szellCRJ care se va reuni, sâmbătă, pentru a finaliza candidaturile este compus din 41 de membri, printre care președinții celor 16 organizații locale ale UDMR din județ, consilieri locali și reprezentanți ai Organizației de Tineret, ai Organizației de Femei, dar și ai societății civile maghiare din județul Hunedoara.

UDMR Hunedoara va prezenta liste complete de candidați pentru Camera Deputaților și Senat. De altfel, UDMR a decis că va avea candidați în toate județele din România.

În prezent, în UDMR se desfășoară alegerile interne pentru desemnarea candidaților pentru alegerile parlamentare, termenul limită pentru finalizarea acestora fiind 26 septembrie.

[slideshow_deploy id=’27126′]