Bursele ”Arsenie Boca” pentru elevii sărmani

Episcopia Devei și Hunedoarei, prin Fundația ”Cuvântul care zidește”, va acorda și în acest an școlar 20 de burse ”Părintele Arsenie Boca” unor elevi de gimnaziu și de liceu din județul Hunedoara care au rezultate bune la învățătură.

copii_serbanesti

Copiii provin din familii sărace și astfel se urmărește prevenirea abandonului școlar. ”Episcopia Devei și Hunedoarei aplică, pentru al patrulea an, consecutiv, bursele ”Părintele Arsenie Boca”, pe care le oferă copiilor aflați în dificultate financiară, dar care au rezultate școlare deosebite. Cei interesați de aceste burse trebuie să depună o documentație la sediul Episcopiei Devei, care va fi analizată de o comisie specială”, a precizat purtătorul de cuvânt al Episcopiei Devei, părintele Gabriel Miricescu.

Episcopia Devei a stabilit că vor fi alocate 10 burse pentru elevii de gimnaziu, iar alte 10 burse vor reveni elevilor de liceu. Valoarea unei burse se ridică la 200 de lei pe luna, iar sumele vor fi achitate elevilor într-un cont bancar pe toată durata anului școlar. Termenul limita pentru transmiterea dosarelor, prin poștă sau direct la sediul Episcopiei Devei, este 7 octombrie a.c.

[slideshow_deploy id=’13837′]



« (Știre anterioară)