Premii pentru dascălii din Petroșani de ”Ziua Mondială a Educatorului”

Consilierii locali din municipiul Petroșani sunt invitați să aprobe, la ședința din luna septembrie, un proiect de hotărâre prin care primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi dorește să continue frumoasa tradiție a sărbătoririi cadrelor didactice din localitate, care în anul 2016 au împlinit vârsta pensionării.

ziuaeducatorului-013

 ”Ziua Mondială a Educatorului, sărbătorită pe 5 octombrie, este un simbol al aprecierii și respectului pe care îl datorăm dascălilor de pretutindeni. Această zi este dedicată oamenilor formatori de caractere, oamenilor care și-au dedicat viața scopului nobil de a educa noi și noi generații.Aceste persoane sunt deosebite, pentru că în mâinile lor se făuresc destinele unei societăți”, spune primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

În semn de respect și recunoștință față de munca celor care lucrează în sistemul de învățământ de la Petroșani, an de an, cu ocazia Zilei Educatorului, autoritățile locale au premiat cadrele didactice, nedidactice și auxiliare care, în decursul anului respectiv, și-au încetat activitatea. Primarul Tiberiu Iacob Ridzi propune Consiliului local adoptarea unei hotărâri în acest sens, prin care acest tip de atitudine publică să fie adoptat și în acest, pe  5 octombrie, odată cu sărbătoarea Zilei Educatorului.

Potrivit informațiilor furnizate de insituțiile de învățământ din Petroșani, de atenția cuvenită se vor putea bucura, anul acesta, un număr de 8 persoane din sistemul de învățământ preuniversitar care s-au pensionat sau urmează să se pensioneze în acest an.

[slideshow_deploy id=’20328′]