Părinții pierd alocația copiilor

Părinții care nu îșI duc copiii la grădiniță nu vor mai beneficia de bursa din cadrul programului “Fiecare copil în grădiniță”. Copiii care frecventează cursurile învăţământului preşcolar beneficiază de o bursă lunară în cuantum de 50 de lei. La Petroşani au fost depuse nici măcar 40 de dosare din partea părinţilor. Astfel, deocamdată, numărul beneficiarilor este în scădere, însă reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Petroşani susţin că cererile vor creşte în perioada următoare.

banii-pentru-fiecare-copil-in-gradinita_65009

“În această perioadă preluăm dosarele pentru copiii care provin din familii cu venituri modeste şi merg la grădiniţă. Au fost depuse 39 de dosare, în timp ce la sfârşitul anului şcolar erau depuse 91 de dosare”, a declarat Loredana Piţ, director adjunct în cadrul DASPC Petroşani.

Programul „Fiecare copil în grãdinitã” îi stimuleazã pe pãrintii din zonele cu probleme sociale sã îi aducã pe copii la grãdinitã. Educatia timpurie este cel mai important prim pas, care, dacã este fãcut la timp, poate duce la rezultate spectaculoase.  Legea nr. 248/2015 – votatã în Parlamentul României si promulgatã de Presedinte în octombrie 2015 – încurajeazã prezenta la grãdinitã a copiilor, cu vârste chiar si sub 3 ani, dar si peste 6 ani, prin acordarea unui tichet social pentru grãdinitã de 50 de lei lunar. Stimulentul se acordã familiilor cu mai putin de 284 de lei venituri lunare pe membru de familie (2 x Venitul Minim Garantat pentru o persoanã singurã) si este conditionat de prezenta zilnicã a celor mici. Potrivit Ministerului Muncii, mai mult de 111.000 de copii sunt eligibili pentru a primi tichetul social pentru grãdinitã începând cu acest an.

[slideshow_deploy id=’36590′]