Apa Serv deschide seria proiectelor de anvergură destinate Văii Jiului în următorii ani

ciolos4Potrivit primului ministru Dacian Cioloș, primul proiect de anvergură destinat modernizării infrastructurii publice din Valea Jiului, urmază să fie semnat în următoarele săptămâni de operatorul regional al serviciilor de apă și canalizare din Valea Jiului. Proiectul, care vizează reabilitarea și modernizarea infrastructurii de apă și canalizare este primul proiect finanțat din fonduri europene pe noul program POIM 2016-2020 și va aduce în Valea Jiului nu mai puțin de 60 de milioane de euro.

Informația nu este una nouă, demersurile făcute în acest sens de SC Apa Serv Valea Jiului fiind cnoscute deja publicului. Diectorul general al Apa Serv, Costel Avram care apreciază că, la reușita acestui proiect au contribuit toți factorii de decizie locali și regionali dar și reprezentanți ai Guvernului României.

avram”Am avut astăzi onoarea de a fi prezent la întâlnirea de la Petroșani cu Primul Ministru Dacan Cioloș, vicepremierul Vasile Dâncu și consilierul de stat Ionel Dancă. În intervenția mea, pe care am avut-o la întâlnirea cu autoritățile locale și județene, am arătat că proiectele implementate de Apa Serv Valea Jiului sunt dovada certă a faptului că, atunci când vine vorba despre chestiuni majore care privesc dezvoltarea locală, toți factorii de decizie de la nivel local și regional ( primarii, președintele Consiliului județean, consilierii ș.a.m.d.) conlucrează eficient pentru atargerea de finanțări în regiune. L-am informat pe Primul Ministru că Apa Serv este, de altfel, primul operator din România care va accesa fonduri europene substanțiale în cadrul POIM 2014-2020 și apreciez, în mod deosebit faptul că Dacian Cioloș a precizat acest aspect și în conferința de presă de astăzi, de la Universitatea Petroșani. În același timp, apreciez sprijinul constant pe care l-am primit din partea domnului Ionel Dancă, omul care coordonează Unitatea Guvernamentală de Asistență Tehnică (UGAT), în urgentarea procedurilor privind aprobarea proiectului care va aduce 90 de milioane de euro pentru modernizarea infrastructurii de apă și canalizare din Valea Jiului, proiect pe care-l vom semna în următoarele săptămâni. De fapt, pot spune cu certitudine că UGAT a funcționat la Petroșani, încă de la prima vizită în Valea Jiului a vicepremierului Vasile Dîncu și a consilierului de stat Ionel Dancă, motiv pentru care, personal, le mulțumesc”, a declarat Costel Avram.

[slideshow_deploy id=’27028′]