Cristian Resmeriță: ”Am învins ! Începe recalcularea pensiilor !”

rezemerita-deputatFost deputat PSD în Parlamentul României, liderul PSD Lupeni Cristian Resmeriță anunță, într-o postare pe pagia sa de facebook, că unul din proietele legislative pe care le-a inițiat și susținut în Camera Deputaților, începe să-și producă efectele, pentru mii de pensionari, în special din Valea Jiului.
”După o luptă de 5 ani în Parlamentul României, minerilor li s-a făcut dreptate! A început recalcularea pensiilor pentru cei care au lucrat în grupele I și II de muncă conform Legii nr. 155/2016”, informează Cristian Resmeriță. 
Aceasta propunere legislativă conduce, potrivit inițiatorului, la eliminarea inechitatilor care au condus la discriminări între persoanele aflate în situații identice din punctul de vedere al prestării activităților care se încadrau în grupa I și II de muncă, în ceea ce privește accesul la pensia pentru limită de vârstă.Înainte de această modificare legislativă, persoanele care aveau minim 6 ani în grupa I de muncă puteau fi încadrate pentru reducerea vârstei de pensionare. După modificare, legea prevede acum că de reducerea vârstei la pensionare beneficiază toți cei care au minim 2 ani în grupa I de muncă. Nivelul de minim 6 ani a fost transformat în minim 2 ani.

Grupa I de muncă se recunoaște ca activitate desfășurată în condiții speciale pentru TOȚI pensionarii care au minim 2 ani lucrați în cadrul acesteia.

 [slideshow_deploy id=’24093′]


(Următoarea știre) »