Județul Hunedoara la Târgul Național de Turism de la București

stand-targ-turism-hdJudețul Hunedoara, prin Agenția de Dezvoltare Economico-Socială, va fi prezent la cea de-a 36 ediție a Târgului de Turism al României, care-și deschide astăzi porțile la Centrul expozițional ”Romexpo” de la București. Pentru prima oasă, județul nostru va avea un stand de aproape 60 mp în pavilionul central al complexului expozițional care găzduiește această manifestare, lângă alți expozanți cu tradiție precum Agenția de turism Paralela 45 sau firma Țiriac Auto, dar și în vecinătatea standurilor ogiciale ale Ungariei și Bulgariei.

Directorul Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului Huneodaa, Radu Barb precizează că județul Hunedoara va pune accent la acest târg de turism pe promovarea pachetelor cu oferte de iarnă ale operatorilor din stațiunile montane Straja, Parâng și Râușor, motiv pentru care operatorii din turism din zonele respective au fost invitați să participe cu materialele promoţionale – pliante, broşuri şi videoclipuri care vor fi prezentate la standul județului Hunedoara.

radu-barbÎn plus, pentru a aduce un plus de valoare ofertei turistice de acest tip, s-a hotărât ca imaginea județului Hunedoara la Târgul de Turism al României să fie reprezentată de cunoscuta alpinistă Alexandra Marcu. ”Deveanca Alexandra Marcu, tânara alpinistă care a escaladat unii dintre cei mai înalți vulcani ai lumii, va fi gazda celor care vizitează standul Agenției de Dezvoltare Economico-Socială a județului Hunedoara. Cu acest prilej, Alexandra va promova cele mai importante zone de atracție turistică din județul Huneodara, ofertele din sezonul de iarnă, oportunitățile de cazare și alte facilități de care vor beneficia turiștii care aleg să ne viziteze”, spune Radu Barb.

O altă componentă importantă cu care județul Hunedoara și-a propus să vină în întâmponarea turiștilor vizează promovarea obiceiurilor și tradițiilor populare din această perioadă a anului. În plus, vor exista la stand mici evenimente care să atragă cât mai mulți vizitatori: de la degustări de produse specifice județului Hunedoara, la filme de prezentare a celor mai reprezentative zone din județ, până la mini-spectacole susținute de artiști profesioniști și amatori.

Cu prilejul acestui târg vor fi prezentate însă şi alte obiective turistice din judeţ. ADEH a pregătit, în acest sens, o serie de materiale promoţionale, într-o formă inedită constând dintr-o machetă a celebrei, de acum, matriţe dacice, prezentată sub formă de casetă, care să conţină respectivele materiale,  pliante şi broşuri. care vor fi prezentate sau distribuite vizitatorilor standului.

Județul Huneodara are în portofoliul său de prezentare 16 obiective importante, între care: Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Biserica din Densuş, Sarmizegetusa Regia, Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Muzeul Aurului din Brad, Parcul Naţional Retezat, Geoparcul Dinozaurilor, Băile Romane de la Geoagiu, Ţebea şi multe altele.

Târgul Național de Turism va avea loc la București, în perioada 17 – 20 noiembrie, în pavilionul C2 Romexpo.

alexandra-marcu-la-targul-de-turism

[slideshow_deploy id=’41155′]