Firmele de top din județul Hunedoara au fost premiate de Camera de Comerț și Industrie a județului Hunedoara

cci2După ce, la finele săptămânii trecute, cele mai performante firme din România au fost premiate în cadrul evenimentului național ”Topul Firmelor” organizat de Camera de Comerț și Industrie într-o gală națională în cadrul căreia a strălucit și firma Adarco Invest din Valea Jiului, la finalul acestei săptămâni a fost rândul Camerei de Comerț și Industrie a județului Hunedoara să răsplătească performanțele în afaceri dobândite de firmele din județul Hunedoara în cursul anului 2015.

Topul firmelor a devenit an de an, fără nici o îndoială, cea mai importantă competiţie în afaceri, care a câştigat notorietate şi prestigiu la nivel local şi naţional. Organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Hunedoara, o instituţie preocupată în permanenţă de sprijinirea şi reprezentarea firmelor din judeţ, în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, acest Top constituie un mijloc eficient de a promova activ firmele locale, care au obţinut în fiecare an rezultate economice foarte bune.

Potrivit directorului general al CCI Hunedoara, Crinela Gafton, metodologia care a stat la baza clasificării firmelor este unică pe ţară, bazându-se pe rezultatele financiare ale fiecărei firme pe anul 2015, rezultate înregistrate la Ministrul Finanţelor Publice. Datele de identificare ale firmelor provin de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, domeniul de activitate din bilanţurile acestora, iar actualizarea lor s-a făcut în baza declaraţiilor comercianţilor.

Criteriile de grupare au fost stabilite în funcţie de domeniile de activitate şi mărimea firmei, indicatorii de eficienţă au luat în considerare cifra de afaceri, profitul din exploatare, rata profitului curent, eficienţa utilizării resurselor umane, efortul de dezvoltare, eficienţa utilizării capitalului angajat.

cci1La întocmirea clasamentului din acest an au participat 10.674 societăţi comerciale hunedorene, societăţi cooperative/organizaţii cooperative, institute de cercetare şi regii autonome, dintre care, după aplicarea criteriilor eliminatorii, au fost selecţionate, conform
metodologiei 2.448 de firme, 1.614 dintre acestea fiind clasate în top pe primele 10 locuri.

Cifra de afaceri realizată de firmele premiate este de aproximativ 6,5 miliarde de lei, iar numărul angajaţilor din aceste firme este de 29.327 persoane. Şi în acest an au fost premiate 10 firme în cadrul Topului Investitorul Anului şi cele mai bune 10 firme din judeţ, în cadrul TOP 10. De asemenea, au fost premiate primele 10 firme exportatoare din judeţ, pe baza valorilor exporturilor directe în cadrul Topului exportatorilor direcţi.

Valea Jiului a avut și în acest an o reprezentare de cinste în cadrul acestui top, printre cei premiați numărându-se firme deja cu o prestanță recunoscută în comunitatea locală, precum Comexim R Lupeni, Diacom Lupeni sau Insemex Petroșani.

În acest an, festivitatea depremiere a avut și o tematică aparte: Tradiţie şi Performanţă, prin care organizatorii au dorit să aducă în prim plan mediul de afaceri românesc, valorile autentice și tradiţiile acestui județ, dar performanţa sănătoasă pe care o fac firmele hunedorene.

[slideshow_deploy id=’36590′]