Proiectul “Tineri lupeneni pentru comunitate” s-a încheiat

niloran2Proiectul “Tineri lupeneni pentru comunitate”, implementat de  Asociația “Niloran”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Lupeni și Inspectoratul Școlar Județean Hunedoara, s-a încheiat.

În cadrul proiectului, optzeci de elevi ai celor două licee din Lupeni au învățat ce înseamnă participarea publică și care sunt mecanismele acesteia.

Participanții au fost dornici de cunoaștere, chiar dacă domeniul participării publice este nou pentru marea lor majoritate. Primul contact cu acest domeniu este, de altfel, foarte important și definitoriu pentru modul în care se vor implica în viața comunității, în viitorul apropiat sau mai îndepărtat.

În urma competențelor acumulate, tinerii își vor putea identifica un rol pe care pot să-l joace în comunitatea locală, putând astfel să-și dezvolte o carieră.

”Proiectul “Tineri lupeneni pentru comunitate” a apărut din nevoia de a-i aduce pe tinerii din licee mai aproape de comunitatea locală din care fac parte și a-i determina să participe activ la viața acesteia, dezvoltându-le competențele”, spune Nicu Tașcă, președintele Asociației Niloran.

[slideshow_deploy id=’24093′]