Viorel Sălan (senator PSD): ”PSD doreste debirocratizarea României și nu polemici politice inutile”

viorel salanReducerea birocrației și a fiscalității continuă să fie direcțiile principale de acțiune ale Partidului Social Democrat. Eliminarea celor 102 taxe nefiscale este o dovadă clară în acest sens.

În plus, în opinia senatorului PSD de Hunedoara, Viorel Sălan, Programul de guvernare demonstrează că măsurile de simplificare și debirocratizare constituie o prioritate și pentru noul Guvern. Sălan apreciază că în acest sens se înscrie și decizia eliminării controversatului Formular fiscal 088, care a fost solicitată în mod repetat de către organizațiile patronale și, în general, de mediul de afaceri românesc. ”Documentul  ajunsese sa reprezinte efectiv o forma toxica de birocratie,  fapt consemnat si de catre Raportul “Doing Business 2017” , un obstacol  in calea desfasurarii normale a afacerilor in Romania. Documentul respectiv reprezinta o declaraţie prin se evaluează intenţia şi capacitatea de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni din sfera TVA. Dar problemele practice pe care contribuabilii le-au întâmpinat la completarea formularului s-au transformat in nenumarate umilinte. Zeci de comunicate, plangeri si adrese trimise de societati comerciale sau de reprezentatii mediului de afaceri sunt marturie pentru acesta situatie ingrijoratoare. S-a ajuns astfel ca firmele sa fie chiar blocate abuziv folosind acest formular. Si pentru prima data în ultimii 8 ani, numărul de firme închise a fost mai mare decât cel al firmelor înființate. Toti acesti factori au impus imperativ masura eliminarii formularului”, apreciază senatorul Viorel Sălan.

Acesta spune că numai prin reducerea birocrației, prin măsurile economice adoptate de Guvern până în acest moment, România va reuși să atingă obiectivele  de stabilitate macroeconomică. Cu o inflatie prognozata de 1,4% si cu un curs valutar estimat in jurul valorii de 4,46 lei/ euro, sunt indeplinite conditiile pentru o relansare economica stabila, sustenabila si de durata.

”Programul de guvernare reflecta cu fidelitate oferta electorala a PSD la alegerile parlamentare din noiembrie.  Este un program de guvernare pentru toti romanii, nu doar pentru simpatizantii social-democratiei. El reprezinta viziunea noastra politica pentru Romania si este, de asemenea, o prioritate politica absoluta pentru coaliția majoritară PSD-ALDE. Realitatea de zi cu zi ne arata foarte clar ca nu este timp pentru polemici politicianiste si confruntari fara o miza reala. Votul cetatenilor a exprimat increderea lor intr-un viitor mai bun, convingerea ca si in Romania au o sansa de a trai mai bine. Partidul Social democrat isi asuma sa onoreze aceasta incredere si promisiunile pe care si le-a asumat in mod responsabil”, mai spune senatorul Viorel Sălan.

[slideshow_deploy id=’36590′]