Rolul mentoratului în sustenabilitatea economico – socială, în dezbatere la Universitatea din Petroșani

internacionalSocietatea românească parcurge o criză a valorilor și un sentiment de dezorientare, dominantă la nivelul tinerei generații.

De multe ori, dialogul între generații este mai puțin eficient decât acela realizat de colegii de generație.

Societatea modernă și națiunile avansate din punctul de vedere al dezvoltării umane promovează dialogul între tineri, pentru ca aceștia să reușească să se orienteze în viața învătând unii de la alții acel set de valori fundamentale care le permite să devină competenți, creativi și prosperi, contribuind totodată la binele societății.

USH Pro Business, ca centru antreprenorial universitar este preocupat de acest subiect al interacțiunii între tineri și îl supune atenției opiniei publice, convinși fiind că numai prin comunicarea și împărtășirea valorilor superioare, tânăra generație va reuși să clădească o societate mai bună.

Având în vedere experiența prof. Nicoleta Cîndea în implementarea proiectului Perach în România, început la Universitatea din Petroșani, a fost adresată invitația partenerului Israelian de a participa cu o prezentare la evenimentul „Rolul mentoratului în dezvoltarea tinerei generații și sustenabilitatea economico – socială”, eveniment ce va avea loc la București în data de 23 ianuarie 2017, în prezența domnului Amos Carmeli, Președintele Perach International, un adevărat părinte spiritual al ideii de mentorat între tineri și reprezentantul celor mai mari mișcări internaționale de mentorat universitar.

Dezbaterea se adresează în primul rând factorilor educaționali și autorităților în domeniul educației dar și celor interesați de modul în care tânăra generație se poate pregăti și orienta pentru provocările viitorului.

În cadrul simpozionului de la București se va semna acordul între Universitatea Spiru Haret și Perach Internațional. Astfel, programul va crește în dimensiune în Romania.

[slideshow_deploy id=’27028′]



« (Știre anterioară)