Maraton de informații din partea conducerii Apa Serv

Conducerea societății de apă din Valea Jiului a demarat un maraton informațional. După ce de dimineață, aceasta a prezentat bilanțul, dar și proiectele de viitor în fața consilierilor lupeneni, după-amiază cei din structura de conducere au fost în Consiliul Local de la Petroșani.

“Am venit să vă aduc o informare despre activitatea SC Apaserv Valea Jiului, acolo unde și dumneavoastră sunteți unii din acționarii principali. Împreună cu colegii mei din echipa de conducere am vrut să aducem la cunoștință care a fost activitatea pe 2016 și ce pregătim pentru anul 2017. sunteți acționari și este normal să știți activitatea pe care noi am desfășurat-o. Anul 2016 a fost cel mai bun din istoria Apaserv”, le-a spus Costel Avram, consilierilor locali de la Petroșani.

 

In municipiul Petrosani, în decursul anului 2016 Apa Serv Valea Jiului, a furnizat serviciile de apă potabilă, prin facturarea unui număr mediu de 14.106 abonaţi. Cantitatea de apă facturată a fost de 1.260.329 mc apă potabilă şi 1.630.805 mc apă uzată evacuată şi apă meteorică.

Ca urmare a atragerii de noi clienţi sau prin reactualizare datorită schimbării proprietarilor au fost încheiate  un număr de 551 de contracte pentru persoane fizice si un număr de 81 contracte pentru persoane juridice.

La nivelul municipiului Petroșani, investiţiile au fost finanţate din două surse, finanţare cu fonduri Europene și finanţare din fonduri proprii. Următoarea perioadă de finanțare aduce noi investiții la nivelul municipiului Petroșani.

„În ceea ce priveşte investiţiile finanţate în etapa de programare 2014-2020 se estimează semnarea contractului de finanţare în luna ianuarie 2017 pentru proiectul „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului)” şi demararea implementării în trimestrul II 2017 conform documentelor oficiale aflate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Pentru municipiul Petroșani sunt prevăzute următoarele investiţii cu o valoare totală de    58.632.137  lei, reabilitare reţele apă –  18,4 km; reabilitare canalizare – 11,1 km”,  a mai spus Costel Avram.

[slideshow_deploy id=’24093′]