Maestrul și caricatura, subiect de aprecieri și zâmbete într-o cafenea din centrul Petroșaniului

hummel3A intrat deja într-o frumoasă tradiție a cunoscutului artist plastic Robert Hummel ca, la final de ianuarie, cu prilejul zilei sale de naștere, acesta să facă un cadou artistic iubitorilor de caricatură din Valea Jiului, prin expunerea pe simeze a unor haioase portrete caricaturale ale unor personaje, mai mult sau mai puțin celebre, din Petroșani, din Valea Jiului, din România și de pe întreg cuprinsul lumii.

Consecvent, Robert Hummel a adus în atenția opiniei publice și anul acesta câteva zeci de personaje, cât se poate de serioase, într-o excepțională expoziție de caricatură deschisă publicului într-o cafenea (Caffe Mary) din centrul civic al municipiului Petroșani. Aici, sub ochii iscoditori ai cafegiilor, stau înșirați unul lână altul Donald Trump, Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, Gheorghe Ile, Laurențiu Nistor, Ilie Pintea, Ionuț Drăgotesc, Petre Mănici, Diana Mitrache sau (cu voia dumneavoastră…) Tiberiu Vințan. Ce au în comun toate aceste personaje ? În primul rând faptul că au reușit să-l inspire pe talentatul artist Robert Hummel, adevărat maestru al caricaturii. Apoi, unii au atuul celebrității, alții al activității lor profesionale iar foarte mulți au șansa de a fi chiar prieteni ai artistului.

hummel2

De altfel, într-un interviu acordat Dianei Mitrache pentru Știrile Mondo TV, Robert Hummel recunoaște că ”nu cred cã Donald Trump, mai ales de când vrea sã construiascã zidul între SUA și Mexic, va afla că e personaj de caricatură la Petroani, așa cum nu cred că va ajunge lucrarea mea la el. Cu adevărat importanți  pentru mine sunt prietenii mei și expoziția este un bun prilej de a mă întâlni cu ei, de a mai da sfoară în țară că în Petroșani se mai face câte ceva, pentru că sentimentul din afară este doar acela că poate aici totul se închide și se termin, ceea ce nu este deloc adevărat.  Noi demonstrăm că ne ținem de treabă, că lucrăm, că există aici și artiști și vrem să semnalăm neapărat aceste lucruri.”

hummel1

Cele câteva zeci de caricaturi realizate pentru expoziția din acest an a maestrului Robert Hummel mai pot fi admirate de cei interesați, alături de o cafea savuroasă, la ”Caffe Mary” din Petroșani.

La mulți ani, maestre Hummel ! Și mulțumiri…

eu de la hummel

[slideshow_deploy id=’19661′]