Incendiu la o baracă din HUNEDOARA: O persoană a rămas pe drumuri dupa ce fratele ei i-a dat foc locuinței improvizate

 

La data de 29.01.2017, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată de o hunedoreancă despre faptul că persoane necunoscute i-au incendiat baraca improvizată, situată pe strada Voicu Cneazul.

„Patrula de siguranță publică și echipa operativă care s-au deplasat la fața locului au stabilit că baraca improvizată (construită din lemn) aparține unei femei în vârstă de 52 de ani, iar după stingerea incendiului de către echipajul de I.S.U. Hunedoara, s-a constatat că baraca a ars în întregime, însă, din fericire, nu s-au înregistrat victime omenești și nu au fost puse în pericol alte bunuri sau locuințe. În urma investigațiilor efectuate, poliţiştii au identificat un bărbat în vârstă de 57 de ani, din Hunedoara (fratele părţii vătămate), cu privire la care au stabilit că este prezumtivul autor al incendierii barăcii. Din probatoriul administrat s-a stabilit că acesta,  fiind sub influența băuturilor alcoolice și pe fondul unei stări conflictuale cu sora sa, ar fi incendiat baraca, confecționată din materiale ușor inflamabile, deși cunoștea că în interior se aflau sora sa și concubinul acesteia” au declarat reprezentanții IPJ Hunedoara.

Având în vedere aceste aspecte, dosarul penal a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, fiind declinată competența de soluționare a cauzei penale.

În urma probatoriului administrat, suspectul a fost reţinut  pentru o perioadă de 24 ore și prezentat la Tribunalul Hunedoara, care a dispus arestarea preventivă a acestuia pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 01.02.2017, în sarcina sa fiind reținută comiterea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și tentativă de omor.

[slideshow_deploy id=’36591′]