Comunicat de presă / Demisia preşedintelui executiv al Organizaţiei Municipale PSD Deva

Pentru corecta informare a opiniei publice, vă aducem la cunoștință motivele demisiei domnului Petru Lobonț din funcția de președinte executiv al PSD – Organizația Municipală Deva.

Domnul Petru Lobonț a fost desemnat ca membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Deva și potrivit Ordonanței de Urgență nr. 76/ 2016 pentru modificarea și completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate dacă ar fi deținut și funcția politică. Potrivit prevederilor legislative, directorii medicali ai spitalelor, șefii de secții și laborator, membrii CA nu pot deține și funcții de conducere în cadrul partidelor politice. În cazul în care dețin astfel de funcții sunt obligați să demisioneze în termen de 30 de zile de la data desemnării într-o funcție de conducere în sistemul sanitar.

Prevederea este prevăzută expres la art 187, aliniatul (13) și are următorul conținut: Dispoziţiile art. 178 alin. (1) lit. f) referitoare la incompatibilităţi, ale art. 178 alin. (2) referitoare la conflictul de interese şi ale art. 178 alin. (5) se aplică în mod corespunzător şi membrilor consiliului de administraţie. Nerespectarea obligaţiei de înlăturare a motivelor de incompatibilitate sau de conflict de interese apărute ca urmare a numirii în consiliul de administraţie are ca efect încetarea de drept a actului administrativ de numire în funcţie a respectivului membru al consiliului de administraţie.”

Domnul Petru Lobonț rămâne membru al PSD – Organizația Municipală Deva.

 Biroul de presă

[slideshow_deploy id=’19661′]