Primăria Uricani primește cereri pentru repartizarea de locuințe în noul bloc 6, complet reabilitat

uricani6Investițiile în domeniul locativ au avut, în ultimii ani, un susținător categoric în Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani. După finalizarea Blocului 13, cu câțiva ani în urmă, o altă ”ruină” a fost transformată, grație administrației locale de la Uricani, într-un modern bloc de locuințe.

Blocul 6 din Uricani, situat pe strada Revoluției, chiar la ieșirea din oraș spre Valea de Brazi, este acum de nerecunoscut. Blocul 6 a fost complet reabilitat în urma unui proiect derulat de administrația locală de la Uricani. ”Am refăcut practic, din temelie, acest bloc de locuințe care, după 1989 fusese părăsit. Am reușit să accesăm bani pentru modernizarea clădirii, dar și pentru dotări corespunzătoare care să asigure aici condiții decente pentru cei care vor deveni noi locatari. Apartamentele date în folosință de primărie sunt spațioase, renovate modern și beneficiază de toate utilitățile necesare”, spune primarul Dănuț Buhăescu.

Acum, timp de o lună, Primăria orașului Uricani va înregistra cererile celor care doresc să primească o locuință în noul bloc 6. Potrivit primarului Buhăescu, cererile pentru aceste locuințe pot fi depuse până la data de 28 februarie 2017, urmând ca după finalizarea înscrierilor, toate dosarele să fie analizate de o comisie specială a Consiliului local și Primăriei Uricani.

uricani5

Pot depune cerei de locuință în noul bloc social de la Uricani, în vederea închirierii, familiile sau persoanele cu un venit mediu net lunar pe persoană sub nivelul câștigului salarial mediu net lunar pe economie, realizat în ultimele 12 luni. Autoritățile precizează că au prioritate la accesul către o locuință socială tinerii căsătoriți care au până în 35 de ani, familiile monoparentale, tinerii care au fost instituționalizați – cu vârsta peste 18 ani, invalizii cu gradul I și II, persoanele cu handicap.

Cererile pentru alocarea unei locuințe sociale trebuiesc depuse până la finalul acestei luni, la Biroul Spațiu Locativ din clădirea fostei creșe. ”Dosarele depuse vor deține cererea tip, declarație notarială pe proprie răspundere prin care se menționează că solicitantul nu este proprietar, nu are un credit în derulare pentru locuință, nu realizează venituri decât cele menționate în dosar, actele doveditoare privind venitul, actele de identitate ale membrilor familiei”, explică primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu.

uricani4

[slideshow_deploy id=’13837′]