Butulescu duce ”Infinitul Brâncuși” la Teatrul Național Radiofonic

butulescuReper al culturii românești, Teatrul Național Radiofonic va transmite, miercuri, 7 februarie 2017 de la orele 19,00 pe undele Radio România Cultural, spectacolul ”Infinitul Brâncuși”, după piesa cu același nume a dramaturgului Valeriu Butulescu.

Spectacolul a fost înregistrat la Teatrul Majestic Bucureşti, pe 12 martie 2007 în regia artistică a lui  Mihai Lungeanu. Redactor şi producător pentru RRC, Magda Duţu.

În rolul principal al memorabile piese de teatru scrisă de Valeriu Butulescu pentru a marca ”Centenarul Brâncuși” evoluează regretatul mare actor Ştefan Iordache. Piesa ”Infinitul Brâncuși” a fost pusă în scenă, anul trecut, și la teatrul ”Ion D. Sârbu” din Petroșani. De asemenea, piesa a fost tradusă în limbile engleză, portugheză şi greacă. A fost prezentată pe mai multe scene din România, dar și la Lisabona şi Salonic.

”Am plăcerea să-mi anunţ prietenii (pe toţi, fie că sunt pro sau contra Ordonanţei nr. 13!) că pot asculta, pe 7 februarie 2017, de la ora 19,00 această piesă de teatru. Am convingerea că, în cele din urmă, Constantin Brâncuşi ar trebui să ne unească. Avem nevoie de asemenea liant, mai ales acum când politica desfigurează şi dezbină”, spune 07, autorul acestei frumoase piese de teatru.

[slideshow_deploy id=’24093′]



« (Știre anterioară)