A 14 -a structura de intervenție a pompierilor militari, de pe teritoriul județului Hunedoara, a fost operaționalizată astăzi la Bretea Română

isuhd1În cadrul Punctului de lucru Bretea Română își vor desfășura activitatea două echipaje de intervenție ce vor avea în dotare o ambulanță de prim –ajutor calificat și o autospecială de lucru cu apă și spumă. Raionul de intervenție al noului punct de lucru va fi compus din 39 de localități care însumează peste 20.000 de locuitori. Analiza intervențiilor în ultimii 5 ani relevă faptul că pompierii militari au acționat la peste 1.200 de situații în zona ce va fi deservită de noul Punct de lucru.

Echipajele structurii de la Bretea Română vor asigura o intervenție mult mai rapidă la evenimentele rutiere produse pe DN 66 și DN 68. În plus, din această locație există acces facil în toate localitățile din lunca Streiului, reducându-se astfel timpii de răspuns.

La eveniment, alături de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Iancu de Hunedoara” au participat reprezentanți ai autorităților locale, primarul comunei Bretea Romnă, Răzvan Ionescu, vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara Sorin Vasilescu și deputatul de Hunedoara Natalia Intotero.

”Am participat astăzi la deschiderea Centrului Operațional ISU în Comuna Bretea Română. Toți cei implicați au făcut în așa fel ca, în numai 3 luni, acest centru să fie funcțional. Suntem pe mâini bune, aici, în Hunedoara! Și le mulțumesc din inima reprezentanților ISU, primarului Comunei Bretea Română Răzvan Ionescu, consilierilor locali, precum și Consilului Județean, pentru implicarea în deschiderea unui Centru Operațional menit să salveze vieți”, a declarat deputatul Natalia Intotero.

isuhd2

[slideshow_deploy id=’27028′]