Escroci prinși pe raza municipiului Deva

Ancheta a vizat destructurarea unei grupări specializate în înșelăciuni cu ordine de plată și este derulată de polițiști din cadrul IPJ Suceava — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

Aceștia cercetează un bărbat de 46 de ani, din orașul Băneasa și un complice de 49 de ani, din comuna Limanu, ambii specializați în escrocherii cu ordine de plată. Cei doi au păcălit șase societăți comerciale din Suceava, Botoșani, Prahova, București și Ilfov, și prin utilizarea în fals a datelor de identificare ale unor societăți (nume, CUI, conturi bancare), au achiziționat bunuri de pe site-urile de profil, în numele acestora, prin emiterea de ordine de plată falsificate.

”Din investigațiile efectuate a rezultat că cei în cauză urmau să-l inducă în eroare pe un bărbat din municipiul Suceava cu suma de 86.215 lei, reprezentând contravaloarea produselor și aparatelor de fitness ce urmau a fi livrate, prin metoda sus-menționată, pe raza municipiului Deva, județul Hunedoara, a fost organizată o activitate de prindere în flagrant a acestora, polițiștii din cadrul IPJ Suceava — Serviciul de Investigare a Criminalității Economice sprijiniți de polițiști din cadrul IPJ Hunedoara, intervenind în momentul consumării infracțiunii de înșelăciune”, spun anchetatorii.

Polițiștii au recuperat bunurile și le-au restituit păgubitului, dar au ridicat și un autoturism în valoare de 7.000 Euro, suma de 25.000 lei, telefoane și alte probe. Indivizii sunt cercetați pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

[slideshow_deploy id=’17636′]



« (Știre anterioară)
(Următoarea știre) »