Consiliul Județean Hunedoara a găzduit o întâlnire pe marginea proiectului de rețea de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad.

COMUNICAT DE PRESĂ

 Vicepreședintele Consiliului Județean Hunedoara, Daniel Andronache, s-a întâlnit la sediul instituției cu factorii implicați în realizarea rețelei de transport gaz metan pentru alimentarea municipiului Brad, respectiv primarul Municipiului Brad, Florin Cazacu, reprezentanții Transgaz Mediaș, ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara și ai Direcției Silvice Hunedoara. La întâlnire a participat și arhitectul șef al CJ Hunedoara, Amelia Andrei.â

Scopul întâlnirii a fost acela de a clarifica unele aspecte legate de situația terenurilor ce urmează a fi scoase din circuitul agricol și silvic pentru realizarea proiectului, inclusiv a documentației aferente în vederea începerii de către Transgaz a procedurii de achiziție a suprafețelor necesare pentru amplasarea conductei de transport gaze naturale.

 

Realizarea rețelei de transport gaze naturale pe tronsonul Mintia – Brad este un proiect de mare amploare, realizat de Transgaz, care are ca finalitate creșterea calității vieții locuitorilor din municipiul Brad. În prezent, brădenii au apă caldă și căldură furnizate în sistem centralizat, la prețuri ridicate, de către centrala pe păcură sau au renunțat definitiv la acest serviciu, din cauza costurilor mari. Odată introdus gazul metan, apare astfel o sursă alternativă de încălzire a locuințelor și va scădea consumul de lemn de foc. În plus, realizarea rețelei de gaze naturale va contribui la o mai bună dezvoltare economică a zonei Brad și a comunelor aflate pe traseul magistralei.

Biroul de presă

[slideshow_deploy id=’19661′]



(Următoarea știre) »