Bilanțul județului Hunedoara la Târgul de Turism al României

hunedoara la targAgenția de Dezvoltare Econ0mico-Socială a județului Hunedoara a făcut public astăzi bilanțul participării instituției la Târgul de Turism al României, care a avut loc la finalul săptămânii trecute la București.

”Milioane de ani de poveşti şi legende” a fost sloganul cu ajutorul căruia judeţul Hunedoara a fost prezent, în perioada 16 – 19 februarie 2017, la Târgul de Turism al României. ”Fiind principala ediţie din acest an a târgului, Consiliul Judeţean Hunedoara, Agenţia de Dezvoltare Economico-Socială Hunedoara, împreună cu reprezentanţii principalelor zone turistice, au ţinut ca judeţul să beneficieze de o cât mai bună vizibilitate şi promovare în cadrul acestui eveniment”, spun reprezentanții ADEH.

În cele patru zile de desfăşurare a evenimentului, standul judeţului a fost vizitat de peste 2.000 de persoane, vizitatori, oameni de afaceri, parlamentari, oficialităţi. Printre invitaţii care au vizitat standul județului Huneodara se numără: Mircea Titus Dobre – Ministrul Turismului, Petre Iulian Nicolescu – Secretar de Stat în Ministerul Turismului, Yevhen Levytskyi – însărcinat cu Afaceri a.i. – Ministru Extraordinar şi Plenipotenţiar – Ambasada Ucrainei în Romania, Corina Martin – Preşedinta Federaţiei Asociaţiilor de Promovare a Turismului în Romania (FAPT) şi Preşedinta Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral – Delta Dunării, Alin Chipăilă – Preşedinte – Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Dr. Arh. Adrian Altarescu – Senior Adviser – Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri (Autoritatea Naţională pentru Turism), Derek Feely – Ambasador – Ambasada Irlandei în Romania, Le Ngoc Thi – Commercial Counsellor – Ambasada Vietnamului în Romania, Miguel Maury Buendia – Arhiepiscop tit. de Italica – Nunţiu Apostolic – Decan al Corpului Diplomatic, Andrei M. Grinkevich – Ambasador – Ambasada Republicii Belarus în Romania şi Patrash Borys – Secretar I Secţia Economică – Ambasada Ucrainei în Romania.

hunedoaratarg4

”Pe lângă discuţiile purtate, stabilirea unor relaţii de colaborare cu oficialităţile şi implicit instituţiile reprezentate la stand, ne bucurăm şi de rezultate mai “palpabile” printre care enumerăm: stabilirea unui contact cu o agenţie de turism din Bulgaria, interesată să aducă anul acesta în judeţ, timp de două zile, 40 de grupuri de turişti. Bulgarii s-au arătat interesaţi de a vizita Castelul Corvinilor, Sarmizegetusa Regia, Ulpia Traiana Sarmizegetusa şi Cetatea Deva. Ca un prim pas, la începutul lunii martie, ei vor efectua o vizită prealabilă pentru a analiza traseul, unităţile de cazare şi condiţiile pe care le oferă judeţul nostru. De asemenea, alte companii de turism din ţară şi-au manifestat interesul de a aduce în judeţ turişti din alte țări europene. În acest sens, pentru o mai bună vizibilitate, ministrul Mircea Titus Dobre a subliniat faptul că aşteaptă din partea Consiliului Judeţean Hunedoara proiectele de turism din judeţ cu scopul de a fi incluse în Master-Planul pe turism elaborat la nivel naţional”, se arată în aportul de bilanț al evenimentului prezentat de ADEH.

Mai mult, în urma discuţiilor purtate la standul judeţului, reprezentanţii unei agenţii de turism cu tradiţie în România, şi-au manifestat interesul de a veni în judeţ în vederea identificării punctelor turistice importante pentru a le include în trasee internaţionale. De asemenea, o cunoscută companie aeriană şi-a manifestat dorinţa de a cuprinde în revista de bord imagini cu cele mai importante obiective turistice din judeţul nostru. Ulterior, au făcut și o ofertă în acest sens.

huneodara-targ4

De asemenea, o premieră a reprezentant-o participarea la Târgul de Turism a producătorilor din judeţ, membri ai Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Hunedoara. Aceștia au expu o serie de produse tradiționale precum dulceţuri, miere, mezeluri, produse lactate etc. La mare căutare au fost produsele atestate precum cârnaţii de Săcărâmb, laşca de la Buna Romaniţa, mierea de albine sau produsele din Ţara Haţegului, de la fermele ADO.

Punctele de atracţie ale standului județului Hunedoara au fost replica dinozaurului pitic, Zalmoxes robustus – botezat Zalmi, dinozaur erbivor care se estimează că a trăit în urmă cu 64-72 milioane de ani în zona Geoparcului Dinozaurilor şi replicile realizate după celebrele brăţări dacice din Munţii Orăştiei. De asemenea, programul artistic prezentat de Ansamblul Profesionist ”Drăgan Muntean” a fost foarte bine primit de public şi intens aplaudat.

hunedoara-targ2

Bugetul alocat de Consiliul Judeţean Hunedoara pentru participarea la această ediţie a târgului a fost de 86.000 lei, fonduri din care s-au achitat chiria pe spaţiu, închiriere şi amenajare standului expoziţional, executarea de materiale promoţionale, cazarea şi transportul personalului care a asigurat permanența la standul de prezentare. ”Menţionăm de asemenea că la această ediţie, standul judeţului Hunedoara a fost amplasat în zona centrală a pavilionului Romexpo, în imediata vecinătate a standului Ministerului Turismului şi a scenei unde s-au desfăşurat evenimentele. Standul, cu o suprafaţă de 67 metri pătrați, a avut un design modern, menit să atragă vizitatorii şi să pună în evidenţă imaginile cu zone sau obiective din judeţ. A fost gândită o zonă dedicată expunerii produselor tradiţionale, a replicilor brăţărilor dacice, a matriţei şi monitoare pe care rulau permanent imagini din zonele de interes ale judeţul nostru. Au fost oferite ca materiale promoţionale: broşuri, cutia în formă de matriţă dacică, broşura cu cele mai importante obiective turistice, harta judeţului, cd-ul cu monografia judeţului, carneţel cu pix, şnur tricolor, două borcănaşe cu miere şi dulceaţă din partea producătorilor de produse tradiţionale şi ecologice din judeţ”, se mai arată în raportul ADEH. 

hunedoaratarg6

Pentru succesul acestui eveniment s-au implicat în procesul de promovare al Judeţului Hunedoara în cadrul Târgului de Turism al României – Ediţia de primăvară a anului 2017 – următorii:
1. Consiliul Judeţean Hunedoara
2. Biblioteca Judeţeană “Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva
3. Muzeul Civilizaţiei Dacicie şi Romane Deva
4. Administraţia Sarmizegetusa Regia
5. Castelul Corvinilor şi Primăria Hunedoara
6. Cetatea Deva şi Primăria Deva
7. Episcopia Devei şi Hunedoarei
8. Institutul Naţional de Cercetare şi Dezvoltare în Silvicultură “Marin Dracea“ Simeria
9. Primăria Geoagiu – Băile Daco-Romane
10. Cetatea Mălaieşti
11. Primăria Comunei Ribiţa
12. Asociaţia “Casa Căutătorului de Aur” Stănija
13. Ansamblul Profesionist “Drăgan Muntean” Deva
14. Alexandra Marcu – Ambasador al Turismului Românesc
15. Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale si Ecologice din judeţul Hunedoara
16. Lucian Stanciu– vicepreşedinte Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc
17. Bogdan Bal – fotograf
18. Remus Suciu – fotograf
19. Dragoş Dula – fotograf
20. Bogdan Blendea – fotograf
21. Claudiu Mladin – fotograf
22. Dacian Muntean – fotograf
23. Călin Cazan – fotograf
24. Ovidiu Manoilescu- fotograf
25. Dorin Socaci – artist plastic (pictor)
26. Carol Nicolau – fotograf – Petroşani

targul de tyrism