Copiii de grădiniță din Vulcan au trăit vineri, în avanpremieră, prima zi de școală

copii1În unitățile  școlare din municipiul Vulcan, la fel ca peste tot în țară, vineri a fost Ziua Porților Deschise. Evenimentul i-a adus, în avanpremieră, la șcală, pe copiii de grădiniță care, în această toamnă, vor deveni elevi.

Ziua porților deschise a început la Vulcan, la Școala Gimnaziala Nr. 4, acolo unde copiii, care au venit însoțiți de părinți sau bunici, au primit cele dintâi informații despre ceea ce vor învăța în activitatea lor școlară, pe care o vor începe la toamneă, evident, cu clasa pregatitoare. Alături de familiile care au trăit, împreună cu copiii, emoția unei zile de școală, au fost prezenți, ca de fiecare dată, primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile împreună cu viceprimarul Cristian Merișanu.

”Am participat împreună cu viceprimarul Cristian Merișanu la această întâlnire care ne-a umplut de bucurie, de energie pozitivă. Pentru mulți dintre copiii de la gradiniță, astăzi a fost primul pas pe care l-au făcut în viața de școlar. Le-am vorbit lor și părinților lor despre ce înseamnă responsabilitatea următorilor ani de educație. I-am urmărit apoi pe copii la primul lor exercițiu din viața de elev și mă bucur să constat că, pentru copiii din orașul nostru, dar și pentru părinții lor, școala nu este un loc care sperie, ci dimpotrivă, un loc care atrage. Vreau să cred că la imaginea aceasta pe care o au astăzi vulcănenii despre școlile din municipiu, alături de dascăli inimoși, avem și noi, cei din administrația locală, un rol pozitiv, prin investițiile pe care le-am făcut în ultimii ani și pe care le vom mai face și în anii următori”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipului Vulcan.

Primarul Gheorghe Ile apreciază totodată că încrederea pe care părintii o pot avea în învățăatoarele și profesorii de la școlile din municipiul Vulcan poate fi și trebuie să fie una maximă, pentru că Vulcanul are un corp didactic bine pregătit, care a dat atâtea generații de absolvenți cu performanțe scolare extraordinare.

copii3

”Mulțumim preșcolarilor , părinților , bunicilor pentru că azi ne-au vizitat școala.Îi așteptăm pe viitori noștri elevi din clasa pregătitoare să facă parte din colectivul nostru. Mulțumim domnului primar și domnului viceprimar că ne-au onorat azi cu prezența dumnealor la acest eveniment. Mulțumiri colegilor, cadrelor didactice , de la Școala Gimnazială Nr. 4 Vulcan pentru entuziasmul și înalta ținută cu care au organizat ”Ziua Porților deschise”!”, au precizat, la rândul lor, reprezentanții Școlii gimnaziale nr. 4 din municipiul Vulcan, după evenimentul de astăzi.

 

copii2

copii4

copii6

copii5

[slideshow_deploy id=’27028′]