Sevil Shhaideh către primarii hunedoreni: ”Eu nu am priorități. Comunitățile locale să aibă !”

shaideh cjdeva1Viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării Regionale s-a întâlnit astăzi, la Deva, cu reprezentanții comunităților locale și județene, precum și cu parlamentari ai județului Huneodara, în cadrul unei sesiuni de lucru  organizate la sediul Consiliului Judetean Hunedoara. la întâlnire a participat, de asemenea și secretarul de stat din cadrul MDRAPL, Adrian Gâdea.

Sevil Shhaideh le-a cerut primarilor din județul Hunedoara să pregătească și să înainteze proiectele pe care intenționează să le deruleze anul acesta, în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și, acolo unde este cazul acestea să fie actualizate cu toate datele necesare, potrivit legii, pentru a putea beneficia de finanțarea oferită de la bugetul de stat.

Ministrul Dezvoltării Regionale a afirmat că, în ceea ce privește un potențial program de prioritizare a proiectelor propuse spre finanțare, decizia în această direcție trebuie să aparțină comunităților locale. ”Eu nu am priorități. Comunitățile locale să le aibă !”, a spus Sevil Shhaideh în cadrul conferinței de presă care a avut loc astăzi la Consiliul județean Hunedoara.

Viceprim-minstrul apreciază că ministerul pe care-l conduce are bani pentru finanțarea unui număr suficient de proiecte, pentru domenii care țin de PNDL, respectiv reabilitări și modernizări de drumuri, rețele de apă și canalizare, unități de învățământ (grădinițe, școli, liceee), spitale etc. dar a atras atenția primarilor să nu propună proiecte care exced cadrul în care pot fi finanțate pe programele acestui minister.

Sevil Shhaideh a dat asigurări că acele proiecte ale comunităților locale care sunt corect întocmite și înaintate Ministerului Dezoltării Regionale vor fi, în mod cert, aprobate, indiferent de culoarea politică a primarilor. ”Banii din PNDL și obiectivele pe care Ministerul Dezvoltării Regionale le are nu se duc nici politic și nici pe simpatii, ci doar pe proiecte concrete și corect fundamentate”,a mai spus Sevil Shhaideh.

shaideh cj deva2

[slideshow_deploy id=’13837′]