Sindicaliștii cer o întâlnire cu ministrul Energiei

Reprezentanții Sindicatului Muntele cer o întâlnire cu ministrul Energiei, Toma Petcu. Aceștia vor să discute despre planul ministerului privind închiderea celor două unități miniere.

“Noi cerem o întâlnire cu domnul ministru al Energiei, acești bani nu au fost trecuți prin hotărâre de Guvern. Sunt la stadiul la care i-au lăsat tehnocrații. Noi vom încerca să îi spunem și ministrului că nu suntem de acord cu această variantă și cerem altă opțiune. Banii, deocamdată, nu s-a luat hotărârea de Guvern. Nois prin domnul Popescu, am avut contact cu premierul și acesta și-a spus clar părerea noastră că nu suntem de acord cu această variantă”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.Sindicaliștii susțin că în eventualitatea în care ministerul nu renunță la planul care prevede închiderea celor două mine din cadrul CEH și trecerea unui grup de la Mintia pe gaz, vor milita pentru suplimentarea măsurilor de protecție socială.

“În cazul în care dânșii (reprezentanții Guvernului – n.r.) consideră că CEH nu este important pe piața de energie, că energia produsă aici nu a scos sistemul din situația în care a fost, noi ne vom îndrepta spre măsuri de protecție socială. Oamenii știu de închiderea celor două exploatări. Problema mai mare este la Mintia unde vor rămâne în jur de 100 de oameni din vreo 800, după ce termocentrala va trece pe gaz. Noi vom încerca să ducem mina Lupeni cât mai mult spre 2018 închiderea activității de producție. În ultima discuție cu domnul Vișan, acesta a spus că închiderea celor două exploatări se va face între 2018 și 2024 cu personal de la minele din Valea Jiului. impactul major este spre Mintia. Noi cerem o întâlnire pentru marți”, a mai spus sursa citată.

Reprezentanții salariaților spun că vor milita pentru respectarea regulamentului 787, astfel ca persoanele care își vor pierde locurile de muncă să beneficieze de pensie anticipată, aceasta oferindu-le un venit cert.

[slideshow_deploy id=’24093′]