SUP nu poate primi bani de la CJH

 

Instituția județeană nu va sprijini cea mai mare unitate medicală din Valea Jiului.  Sevil Shhaideh, vicepremierul României, a declarat, ieri, la Deva că Spitalul de Urgență din Petroșani nu poate beneficia de finanțare din partea Consiliului Județean Hunedoara.

Primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, a solicitat sprijin financiar pentru Spitalul de Urgență din Petroșani. Acesta s-a adresat oficialilor Consiliului Județean Hunedoara pentru a aloca fonduri și unității medicale din capitala Văii Jiului. Spitalul de Urgență din Petroșani deservește o treime din populația județului Hunedoara, aici fiind internați mii de pacienți lunar. Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh a spus că unitatea medicală nu poate beneficia de finanțare din partea instituției județene.

“Consiliul Județean nu poate finanța o instituție a unei alte autorități. Astfel, Spitalul de Urgență din Petroșani nefiind în subordinea Consiliului Județean Hunedoara nu poate primi fonduri de la CJH. Spitalul Petroșani are un contract de prestări-servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate, deci nu are o finanțare de 100% din bugetul Primăriei Petroșani. Pentru acele aspecte care țin de partea de utilități sau funcționare este în bugetul municipiului Petroșani”, a declarat, la Deva, Sevil Shhaideh, vicepremierul României.

 

Vicepremierul României a declarat că trebuie analizată situația de la spitalul din Petroșani.

 

“Dacă municipiul Petroșani are dificultăți în a administra acest spital trebuie să identificăm împreună aceste soluții. Municipiul Petroșani poate depune un memoriu cu problemele care le are, să le analizăm împreună, să vedem ce nu este decontat în totalitate șI atunci să înțelegem de ce, poate din bugetul propriu municipiul Petroșani nu alocă suficient pentru anumite secțiuni de funcționare ale spitalului, dacă municipiul Petroșani nu mai are capacitatea, să analizăm împreună cum putem face. Ori facem un parteneriat șI cu CJH șI în acest sens să existe posiblitatea de a transfera șI din partea CJH sume către spital, iar ultimul element, să putem analiza pe zona de echipamente, acolo unde nu există această lipsă de investiții de la Ministerul Sănătății șI lipsa de echipamente”, a mai spus ministrul Dezvoltării.

[slideshow_deploy id=’17636′]

 



« (Știre anterioară)