Clubul copiilor din Petrila, centru județean pentru educație nonformală

cercpetrila4La Clubul Copiilor Petrila a avut loc , în prima zi a lunii martie 2017, un eveniment major în domeniul educației extrașcolare, Petrila devenind pentru câteva ore centrul județean al nonformalului.

În frunte cu inspectorul școlar general adjunct, prof. Lavinia Ilina, cu inspectorul de specialitate prof. Carmen Buzatu și cei patru directori de cluburi ale copiilor din județul Huneodara, anume prof. Cobori Sorina, Murariu Petronela, Kiss Iosif Cosmin și Chința Radu,  alți 56 de profesori de la Clubul Copiilor Petrila, Palatul Copiilor Deva, din Clubul Copiilor Hunedoara și Clubul Copiilor Petroșani, precum și structurile acestor unități din Brad, Orăștie, Hațeg, Lupeni, Vulcan au participat la un eveniment special având ca subiect educația nonformală a copiilor.

Mai precis,  este vorba despre un cerc metodic județean cu tema: participare și performanță în învățământul nonformal. Acest tip de învățământ completează educația școlară de tip formal și îi aduce un plus de valoare. Concluzia dezbaterilor de la Petrila a fost că fiecare copil trebuie să-și găsească drumul său, prin participarea inclusiv la activitățile din cluburi, să performeze în domeniul de care este cel mai atras, iar pe umerii dascălilor apasă o mare responsabilitate pentru felul în care va arăta România următorilor ani.

cercpetrila1

”Uneori abilitățile descoperite de către profesorii din palate și cluburi urmăresc  copilul pe toată perioada de formare a acestuia. Azi pentru stabilitatea locului de muncă este nevoie tocmai de exercițiul performanței asimilat în anii de școală. Elevii clubului au demonstrat în cadrul mai multor ore deschise ceea ce au învățat aici și au arătat că pasiunile pot fi transformate în artă cu ajutorul profesorilor implicați sufletește. Pentru că acțiunea a avut loc în școala în care lui I.D. Sîrbu i s-a oferit educația ce a pus bazele personalității care urma să devină, acțiunea s-a terminat cu gândul la marele scriitor și cu promisiunea că profesorii de azi nu vor oferi copiilor varianta lumpen-diplomelor, ci o educație solidă din care să-și tragă seva cunoașterii pentru tot restul vieții”, spune prof. Radu Chința, directorul Clubului Copiilor din Petrila, gazda acestui eveniment educațional.

cercpetrila2

cercpetrila3