Au furat până și căldură

Două societăți de termoficare din Vulcan au intrat în faliment din cauza cetățenilor. Abonații serviciului de termoficare au contribuit, masiv, la declararea falimentului. În cadrul dezbaterilor pe buget, unul dintre consilierii locali a ridicat problema termoficării. Dacă vor mai avea cetățenii din Vulcan acces la serviciul de termoficare, a fost întrebarea consilierului local. Primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile a ținut să precizeze că acest lucru nu este posibil.

“Nu punctele termice sunt problema. Oamenii sunt problema pentru că nu îșI plătesc facturile. 11 miliarde de lei au datorie cetățenii la termocentrală, Primăria Vulcan nu are niciun leu restanțe. Noi am achitat chiar șI cotele pentru cetățenii care nu au plătit partea lor. Problema este la dânșii”, a spus Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

 

Edilul mai spune că unii au avut căldură în casă doar pentru că au furat agent termic, branșându-se ilegal la rețea.

 

“Vreau să dau un exemplu. Acum doi ani, în iarnă, au venit trei cetățeni la mine în birou să îmi zică de ce am oprit căldura. Când verificăm dacă au contract, nu au așa ceva. Prin furt calificat aveau căldură. Acolo unul singur avea căldură și de la el s-au racordat șI ceilalți”, a mai subliniat sursa citată.

Pe raza municipiului Vulcan singurele unități care au beneficiat de agent termic de la termocentrala Paroșeni au fost instituțiile publice. Aici, contravaloarea agentului termic a fost plătită de către primărie.

“Dacă termocentrala va prelua întreaga activitate și distribuția agentului termic până la apartamente e treaba lor. Noi am solicitat anul acesta agent termic la toate instituțiile publice la care am dat căldură șI îl plătește primăria. În rest, nu dau căldură pentru că sunt datori. Au intrat în faliment două firme din cauza asta”, a conchis primarul municipiului Vulcan.

CEH are de recuperate sume importante de la populație pentru agentul termic livrat. Societățile de termoficare au intrat rand pe rand în faliment, iar CEH a rămas cu paguba.

[slideshow_deploy id=’19661′]