Iacob Mesaroș: ”Bugetul local al municipiului Lupeni a fost construit pe o proiecție realistă”

mesarosLa prima vedere, Bugetul local propus de Administrația Publică Locală din municipiul Lupeni și prezentat în dezbatere publică pe 16 martie, pare a fi unul problematic. Asta deoarece, potrivit cifrelor prezentate în proiectul de Buget local pentru anul 2017, veniturile prognozate de administrația locală din această localitate sunt mai mici cu aproape 5.000.000 de lei decât cheltuielile publice estimate de autorități.

Astfel, dacă pentru capitolul de venituri, Primăria Lupeni se așteaptă la încasări de 37.407,18 mii lei, capitolul de cheltuieli prognozează un necesar în sumă de 42.444,03 mii lei. Cert este că această proiecție bugetară nu este una îngrijorătoare ci, dimpotrivă, una cât se poate de corectă și de realistă. Asigurările vin chiar din partea primarului interimar al municipiului Lupeni, Iacob Mesaroș. Acesta precizează că ”bugetul a fost structurat în așa fel încât să țină cont de perspectiva exactă a încasărilor și a nevoilor reale ale comuntății și l-am stabilit corect să știm de unde ne reglăm și cum. Dacă îl făceam numai așa ca să fie făcut, eu cred că nu eram cinstiți cu noi înșine și riscam să ne mințim singuri. Mai bine să fie cum e în realitate”, a declarat Iacob Mesaroș.

Oricum, potrivit primarului interimar al Lupeniului, Bugetul va fi ajustat, în mod cert pozitiv, pe tot parcursul anului, astfel încât vor exista resurse pentru toate prevederile bugetare prevăzute la capitolul de cheltuieli. De altfel, Primăria Lupeni a încheiat anul 2016 cu excedent bugetar, iar acești bani permit continuarea investițiilor publice începute în cursul anului trecut, lucrările de execuție fiind deja reluate, după cum se poate lesne sesiza acest lucru în oraș, în zona Bucura și Parângului, în mod special.

La fel de încurajatoare sunt și semnalele primite de la cetățeni, care au achitat deja parte din obligațiile către bugetul de stat. ”Cu încasările stăm foarte bine, chiar și la gunoi vine lumea și încheie contracte. Trebuie să recunosc că am avut aici o temere, am crezut că oamenii vor fi reticenți, dar observ că vin și încheie contractele și achită taxa. Pot deja spune că, la capitolul încasări la buget, stăm mai bine decât anul trecut”, a declarat Iacob Mesaroș, primarul interimar al municipiului Lupeni.

Noul Buget local al municipiului Lupeni va fi supus, spre dezbatere și aprobare, Consiliului local într-una din ședințele prevăzute pentru luna aprilie.

[slideshow_deploy id=’17636′]