Stimulați să își trimită copiii la grădiniță

Părinții din Lupeni sunt stimulați de stat să își trimită copiii la grădiniță. 200 de preșcolari din municipiul Lupeni vor beneficia de tichete sociale. Este vorba de copiii care provin din familii cu venituri modeste și se află în risc de marginalizare. 50 de lei este valoarea tichetului, iar părinții pot achiziționa numai produse alimentare și de igienă sau rechizite.

“ Tichetele sociale pentru gradinita Social Pass se acorda pentru stimularea participarii la gradinita  a copiilor între 3 si 6 ani. Stimulentul,  acordat prin intermediul unui tichet social pentru gradinita în valoare de 50 de lei lunar/copil, se acorda familiilor care au venit lunar de 284 de lei per membru de familie si ai caror copii au prezenta zilnica la gradinita. Tichetele sociale pentru gradinita pot fi utilizate exclusiv pentru achizitionarea de produse alimentare si de igiena, imbracaminte si/sau rechizite”, arată edilii de la Lupeni.

 

Valoarea tichetelor de gradinita este asigurata din bugetul de stat, din sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata, prin bugetele locale ale primariilor. Titularii beneficiari primesc lunar cate 50 lei sub forma de tichete sociale pentru gradinita in urmatoarele conditii venitul lunar pe membru de familie sa fie pana la de doua ori nivelul venitului minim garantat. In prezent, acesta se incadreaza in 284 lei. Copiii beneficiaza de acest stimulent de la 3 ani pana cand implinesc 6 ani, prezenta zilnica a copiilor la gradinita, cu exceptiile specificate in normele de aplicare a Legii nr. 284/2015 titularii trebuie sa depuna la primarie un dosar care sa contina cererea-declaratie, acte privind componenta familiei si venituri, documentul de inscriere la gradinita sunt alte condiții pentru a beneficia de tichetele sociale.

[slideshow_deploy id=’27126′]



(Următoarea știre) »