Ziua Familiei, marcată la Petroșani

La fel ca în fiecare an, cuplurile care aniversează 50 sau 60 de ani de căsnicie sunt premiate de Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani. Anul acesta, evenimentul festiv va avea loc în data de 15 mai, atunci când la Petroșani se marchează Ziua Familiei.

 

“În data de 15 mai, municipiul nostru sărbătorește Ziua Familiei. Această zi a fost instituită prin HCL nr. 58/2012, în urma discuțiilor purtate în cadrul Forumului Pro Urbis, care, printer membrii săi, numără persoane importante din toate domeniile, din Petroșani, șI din partea autorității locale. Scopul acestei zile este de a promova șI de a păstra valorile culturale, morale șI tradiționale ale comunității noastr. Anii trecuțI, acțiunile dedicate acestei zile au vizat revigorarea dialogului dintre membrii familiilor, instituirea unui schimb de experiență, prin dialog, între familiile tinere șI cupluri care au petrecut împreună cel puțin 50 de ani, în scopul de a ajuta familiile tinere să învețe să comunice mai bine, pentru a evita problemele ce pot conduce la destrămarea familiei”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Cuplurile care aniversează anul acesta nunta de aur sau nunta de platină vor fi premiate cu 500, respective 700 de lei. Totodată, cuplurilor li se vor acorda șI diplome, dar șI cadouri simbolice. 16.800 de lei se este suma propusă a se aloca pentru organizarea Zilei Familiei.

[slideshow_deploy id=’27126′]