Obligați să plătească stimulentele funcționarilor publici

Un angajat al Serviciului de Taxe și Impozite a dat în judecată Primăria Petroșani pentru fondul de stimulente.

Este vorba de Cornel Ragea, șeful Serviciului Urmărire, Încasare și Executare Silită Impozite și Taxe Locale. Angajatul serviciului s-a judecat cu administrația locală pentru fondul de stimulente și a obținut, în instanță, obligarea primăriei de a-i plăti acele sume. Hotărârea Curții de Apel Alba Iulia este definitivă. Realizarea fondului de stimulente la nivelul adminiostrației locale de la Petroșani a născut discuții aprinse în cadrul Consiliului Local al municipiului Petroșani. Cornel Maricel Ragea a solicitat obligarea primarului municipiului Petroșani, în calitate de ordonator principal de credite, de a propune Consiliului Local al municipiului Petroșani, aprobarea constituirii fondului pentru acordarea stimulentelor prevăzute de art. 227 din OG 92/2003.

 

“Prin sentința nr. 1867/CA/2014 Tribunalul Hunedoara a respins acțiunea formulată de reclamant, însă recursul declarat de acesta a fost admis prin decizia civilă nr. 2470/2015 de către Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus casarea hotărârii șI trimiterea cauzei spre rejudecare la instanța de fond. În rejudecare, prin sentința civilă 444/CA/2016, Tribunalul Hunedoara a admis în parte acțiunea obligând primarul municipiului Petroșani să propună Consiliului Local al municipiului Petroșani aprobarea constiuirii fondului de stimulente, să aprobe plata acestora începând cu luna mai 2009 șI până la data de 31.12.2010, precum șI să includă stimulentele în salariile de bază, în conformitate cu prevederile art. 14 din legea nr. 285/2010 șI plata acestora începând cu data de 01.01.2011. împotriva acestei sentințe s-a formulat recurs de către primăria municipiului Petroșani, care a fost însă respins prin decizia civilă nr. 1857/2016 definitivă șI irevocabilă a Curții de Apel Alba Iulia”, arată documentul Primăriei Petroșani.

 

Tribunalul Hunedoara a dat câștig de cauză angajatului serviciului, iar Curtea de Apel Alba Iulia a menținut sentința.

 

”Obligă Primarul municipiului Petroşani să propună Consiliului Local al municipiului Petroşani aprobarea constituirii fondului pentru stimulente-să aprobe stimulentele prevăzute de articolul 227 din OG 92/2003 şi plata acestora începând cu luna mai 2009 şi până la data de 31.12.2010., să aprobe includerea stimulentelor în salariile de bază în conformitate cu prev. art.14 din Legea nr.285/2010 şi plata acestora începând cu data de 1.01.2011 și să aprobe actualizarea sumelor conform indicelui de inflatie de la data scadentei lunare până la data plăţii efective şi plata acestora inclusiv dobânda legală aferentă începând cu luna mai 2009 până la data plăţii efective. Obligă Consiliul Local Petroşani să aprobe constituirea fondului pentru acordarea stimulentelor. Obligă Municipiul Petroşani să constituite fondul pentru acordarea de stimulente şi să plătească stimulentele propuse şi aprobate”, arată soluția Tribunalului Hunedoara.

Astfel, a fost necesară constiuirea fondului de stimulente în valoare de 26.885 lei.

[slideshow_deploy id=’24093′]