Comisie de la Complexul Energetic Hunedoara

O comisie formată la nivelul Complexului Energetic Hunedoara va analiza situația salarială la nivelul societății. Majorarea salariului minim pe economie a creat discrepanțe. Există salariați ai Complexului Energetic Hunedoara care au calificare și vechime și au același salariu cu muncitorii necalificați.

 

“Începem o comisie care să analizeze impactul creșterii salariului minim asupra salariilor. Au ajuns persoanele cu salariul minim să aibă același salariu cu persoanele care au calificare și nu este normal ca necalificații să aibă același salariu cu cei cu vechime și experiență. Începem o analiză cu sindicatele, și într-o anumită plajă la salariile cele mai mici vom discuta despre o reașezare a grilelor astfel încât să nu se suprapună salariul celui calificat cu salariul celui necalificat. Pe partea de jos, la salariile mici, se va discuta de niște creșteri salariale mai mari ca procent”,  a declarat Viorel Stancu, directorul general al CEH.

 

Potrivit conducerii, la CEH sunt circa 300 de persoane care au salariul minim pe economie.

 

“Noi nu stăm foarte bine cu banii, dar încercăm să ajutăm oamenii la salariile mici. La salariul minim avem destul de multe persoane, dar cred că sunt undeva la 200-300 de angajați care au salariul minim”,  a mai spus sursa citată.

Și fostul director general al CEH, Mihael Melczer, a subliniat că majorarea salariului minim afectează Complexul Energetic Hunedoara, în sensul în care sporul de periculozitate are o valoare de 10 procente din salariul minim.

[slideshow_deploy id=’13837′]