Caravana infomării primarilor

Unitatea Guvernamentală de Asistență Tehnică nu mai este de actualitate. Biroul a fost înființat de Guvernul condus de Dacian Cioloș, pentru a veni în sprijinul autorităților locale din Valea Jiului. Acum, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, înlocuiște biroul cu o caravană.

”Am pornit o campanie care se va desfășura în toate regiunile țării, inclusiv în București în ceea ce privește consilierea pe care trebuie să o acordăm în vederea facilitării absorbției fondurilor europene. Este vorba despre o caravană care va veni în fiecare regiune. Nu știu ce a făcut Guvernul Cioloș anul trecut, decât că nu a făcut nimic”, declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

Cere și ți se va da. Acesta este principiul pe care se bazează ministrul Fondurilor Europene. Adică, dacă primarii cer un astfel de centru, vor avea.

”Ce pot să vă spun este că dacă există această nevoie de a exista un centru de formare și de consiliere, la solicitarea consiliului județean și a tuturor autorităților locale din Valea Jiului putem să facem acest lucru. Scopul caravanei este de altfel de a arăta, de a demonstra și de a explica modul în care fondurile europene pot fi accesate și de asemenea, de a culege de la potențialii beneficiari propuneri și soluții pentru simplificarea procedurilor de accesare a fondurilor europene, bineînțeles ținând cont de regulamentele europene. Ca o concluzie clară, dacă se solicită din partea autorităților locale existența de un centru de consiliere, el se poate face”, a mai spus Rovana Plumb.

Potrivit programului inițiat de Guvernul Cioloș, anul trecut, Unitatea Guvernamentală de Asistență Tehnică avea trei birouri locale, “cu rol de punct unic de contact pentru beneficiarii din zonele de intervenție, localizate în Petroșani, Roșia Montană și Vaslui. Pentru zonele pilot de intervenție, instituțiile cu rol în gestiunea programelor cu finanțare de la Uniunea Europeană și de la bugetul național, în coordonarea Unității Guvernamentale de Asistență Tehnică”.

[slideshow_deploy id=’19661′]

 



(Următoarea știre) »