Eroii, cinstiți la Petroșani

Municipalitatea de la Petroşani i-a cinstit pe eroii neamului. În vremurile tulburi ale României, au fost oameni care au apărat şi au făcut sacrificiul suprem pentru un crez. De Ziua Înălţării Domnului, când sărbătorim Ziua Eroilor, toate gândurile noastre se întorc către cei căzuţi pentru credinţă, libertate, dreptate, pentru apărarea ţării şi întregirea neamului, aducându-le un pios omagiu.

“Suntem la o mare sărbătoare a românilor şi a întregii creştinătăţi, este şi Înălţarea Domnului, dar este şi ziua eroilor neamului, se împlinesc astăzi 100 de ani de la momentul 1916 când România a intrat în primul Război Mondial, iar aici se odihnesc o serie întreagă de soldaţi, atât români, cât şi de altă naţionalitate. E o datorie de onoare a noastră să îi comemorăm şi să le arătăm respectul nostru, cel puţin o dată pe an atunci când este ziua lor. E un moment emoţionat şi sunt foarte bucuros că cei mici vin şi ţin un program artistic extraordinar”,  a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

Evenimentul a fost organizat în colaborare cu Asociaţia Cultul Eroilor din Petroşani. În cadrul manifestărilor au fost depuse coroane de flori.

[slideshow_deploy id=’13835′]

 



« (Știre anterioară)