Reprezentativitatea sindicatului de la CEH se dispută în instanță

Reprezentativitatea Sindicatului Muntele este contestată în instanță. Sindicatul Solidaritatea Hunedoreană cere Judecătoriei Petroșani să constate dacă Sindicatul Muntele este sau nu este reprezentativ la nivelul Complexului Energetic Hunedoara. Darius Câmpean, președintele executiv al Sindicatului Muntele susține că sindicatul pe care îl conduce reprezintă peste 51% din mineri și energeticieni.

“Reprezentativitatea Sindicatului Muntele este dată de o hotărâre judecătorească. Tot instanța de judecată va hotărî dacă suntem sau nu reprezentativi. Noi în momentul de față suntem reprezentativi”,  a declarat Darius Câmpean, președintele Sindicatului Muntele.

Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoreană, susține că declicul a intervenit în momentul în care cei de la Sindicatul Muntele au semnat pentru închiderea unităților miniere. Acela a fost momentul care a dus la separarea drumurilor.

 

“Ei nu mai au numărul de membri necesari. Nu am contestat până acum pentru că aveam demersuri comune. Am bătut Bucureștiul alături de ei și am susținut patru mine șI trei grupuri energetice. În momentul în care au semnat pentru închiderea celor două exploatări miniere, semnată alături de Meridian, de acolo interesele membrilor au devenit divergente. Noi avem nevoie de toate patru minele ca să funcționeze șI Mintia, iar pe ei îi interesează ajutorul de stat șI plățile compensatorii șI mai au o problemă. Nu au negociat plățile compensatorii. Au semnat, iar acum încearcă să le negocieze”, a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoreană.

Dosarul în care este contestată reprezentativitatea Sindicatului Muntele a fost înregistrat la Judecătoria Petroșani, însă deocamdată nu a fost stabilit un prim termen de judecată.

[slideshow_deploy id=’24093′]